Muhabbit

JPM Stratejistine Göre, Bitcoin Riskli Bir Yatırım Aracı!

Bitcoin sizce riskli bir varlık mı?

JPM

JPM stratejistine göre, Bitcoin’i “güvenli” bir varlıktan ziyade “riskli” bir varlık olarak nitelendirmek daha uygun.

Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki JPM stratejistleri tarafından Cuma günü yayınlanan bir bildiride, Bitcoin’in riski olmasının sebebinin geçtiğimiz sene hisse senetlerine olan korelasyondan kaynaklandığı söylendi. Bu arada stratejistler, Mart 2020’den bu yana Bitcoin ile S&P 500 arasındaki korelasyonun da arttığını söyledi.

Ayrıca altının S&P 500 ile olan ilişkisi de ağırlıklı olarak olumlu bir yol seyrediyor. Bu nedenle, yatırımcılarına güvenli veya “hedge” varlıklar yerine alternatif seçenekler olduğu için bu varlıkları tercih ettiklerine inanan stratejistler, “hem Bitcoin hem de altıngüvenli‘ varlıklar yerine ‘riskli‘ varlıklar olarak nitelendirilebilir” dedi.

Bitcoin ve S&P 500 Grafiği

Stratejistlere göre Bitcoin, kurumsal ve perakende talebine tanık olurken, fiyatının 40.000 $’a geri dönmesi yakın gelecekte zor görünüyor. Bunun nedeni, Grayscale Bitcoin Trust’a akış hızının, dört haftalık ortalamalara göre “zirve yapmış gibi görünmesidir.”

Grayscale Bitcoin Akışı

Bu ayın başlarında stratejistler, Bitcoin’in volatilesinin altına yaklaşması şartıyla, Bitcoin fiyatının uzun vadede 146.000 $’ın üzerine çıkabileceğini söyledi. Stratejistler, Cuma günkü bildiride bu noktayı yineleyerek, sürecin muhtemelen çok yıllı bir süreç olduğunu ve önümüzdeki yıllarda Bitcoin’in daha çok kurumsal benimseme görmesine bağlı olduğunu söyledi.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Muhabbit Market Cap için: Muhabbit Market Cap

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version