Muhabbit

JPMorgan, Bitcoin Fiyat Tahminini Revize Etti!

Küresel yatırım bankası JPMorgan, 73 bin dolarlık Bitcoin fiyat tahminini ikiye katladı. 

JPmorgan

Küresel yatırım bankası JPMorgan, 73 bin dolarlık Bitcoin fiyat tahminini ikiye katladı. 

Bankanın analisti, volatilitesinin azalması ve kurumsal yatırımcıların portföylerinde altından daha fazla Bitcoine yatırım yapmaya başlaması durumunda kripto para biriminin fiyatının rekor seviyelere ulaşabileceğini açıkladı.

JPMorgan, dijital varlıklar da dahil olmak üzere alternatif yatırımların görünümüne odaklanan yeni yayınının açılış raporunu geçen hafta yayımladı. Raporda yer alan bilgilere göre, firmanın analisti Nikolaos Panigirtzoglou, Bitcoin fiyatının uzun vadede 146 bin dolara ulaşabileceğini ve 2022 için kısa vadeli fiyat hedefinin 73.000 dolar olduğunu tahmin etti.

“Dijital varlıklar yapısal bir yükselişte, ancak mevcut giriş noktası, Bitcoin aşırı alım bölgesine dönmüş gibi göründüğü için 12 aylık bir yatırım, bizim görüşümüze göre çekici görünmüyor.”

JPMorgan analisti ayrıca, Eylül/Ekim 2021 döneminde yatırımcılar arasında enflasyon endişelerinin yeniden ortaya çıkmasının, Bitcoin’in enflasyondan korunma aracı olarak kullanımına olan ilgiyi yenilemiş göründüğünü dile getirdi.

“Bitcoin’in bir enflasyonu koruma cazibesi, altının son haftalarda enflasyonla ilgili artan endişelere yanıt verememesiyle güçlenmiş olabilir.”

Panigirtzoglou, özellikle kripto para birimleri tercihleri ​​göz önüne alındığında, Bitcoin’in altınla rekabetinin devam etmesini bekliyor.

“Altına yapılan finansal yatırımın ne kadar büyük olduğu göz önüne alındığında, ‘alternatif’ bir para birimi olarak altının bu şekilde dışlanması, uzun vadede Bitcoin için büyük bir artış anlamına geliyor.”

Bununla birlikte, JPMorgan analisti, 146.000 dolarlık fiyat tahmininin gerçekleşmesi için Bitcoin’in oynaklığının önemli ölçüde düşmesi gerektiğini ve böylece kurallara bağlı yatırımcıların kripto para birimini portföylerine ekleme konusunda kendilerini rahat hissetmeleri gerektiğini söyledi.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version