Muhabbit

JPMorgan: Bitcoin’in Devamlılığı İçin Fiyat Dengesi Şart!

Bitcoin’in spekülatif hareketlerden etkilenmemesi gerektiği belirtiliyor.

JPM

JPMorgan stratejistlerine göre, Bitcoin‘in oynaklığının, fiyatının mevcut seviyelerde yüksek kalması için geri çekilmesi gerekiyor.

16 Şubat tarihinde yayımlanan bir rapora göre Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki JPMorgan stratejistleri Bitcoin dalgalanmasının düşme eğilimi göstermediği sürece 50.000 $ civarında işlem gören fiyatın sürdürülemez göründüğünü açıkladı.

Bilindiği üzere Bitcoin, son aylarda rekor kırmaya devam ediyor. En büyük kripto para birimi şu anda 50.750 doların üzerinde işlem görüyor.

Bitcoin

JPMorgan raporunda Bitcoin’in piyasa kapitalizasyonunun 2020 yılı Eylül ayından bu yana yaklaşık 700 milyar dolar arttığını, ancak yalnızca 11 milyar dolarlık kurumsal girişlerin görüldüğünü belirtiyor. Stratejistlere göre bu durumun iki nedeni bulunuyor. Birincisi, gerçek para yatırımcılarının ve spekülatif yatırımcıların ilgisindeki artış. İkincisi, önemli ölçüde yüksek perakende girişleri.

Stratejistler, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bu yılın Ocak ayından bu yana hareketler spekülatif akışlardan daha fazla etkilenmiş görünüyor. Bu aynı zamanda, perakende akışında yeniden hızlanma olmadığında mevcut fiyatları sürdürmek için gerçek para akışlarında bir miktar toparlanmaya ihtiyaç duyulacağını da gösteriyor.”

Perakende girişlerine de değinilen raporda ABD perakende ilgisinin Ocak ayından bu yana özellikle güçlü olduğu ve bunun perakende ilgisinin sadece hisse senetleri için değil, aynı zamanda Bitcoin için de itici bir güç olduğuna dair çok az şüphe olduğu belirtiliyor.

Jp Morgan

Bunun yanında Bitcoin’in volatilitesini altınla karşılaştıran stratejistler, Bitcoin ve en büyük fonu olan Grayscale Bitcoin Trust’ın (GBTC) ortalama olarak altından 6,2 kat daha fazla risk sermayesi tükettiğini belirttiler.  

JPMorgan ayrıca CME Group tarafından yakın zamanda başlatılan Ethereum vadeli işlemleri hakkında ise ETH vadeli işlemlerin CME Bitcoin vadeli işlemlerinin ilk günlerinde gördüklerine benzer olduğunu belirtiyor.

Son olarak stratejistler, kripto para birimlerine yatırımcı ilgisinin olgunlaşması için birkaç yıla ihtiyaç olduğu ve Ethereum vadeli işlemlerinin Bitcoin vadeli işlemlerinde olduğu kadar ilgi kazanmaya başlamasının muhtemelen uzun sürmeyeceğini belirttiler.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Muhabbit Market Cap için: Muhabbit Market Cap

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version