Muhabbit

JPMorgan BTC’nin Olması Gereken Değerini Açıkladı!

VC fonları kripto para kışlarını geçirme konusunda kritik bir rol oynuyor.

JPMorgan, Bitcoin ve kripto paralar hakkında açıklama yaptı. JPMorgan açıklamasında Bitcoin’in olması gereken fiyatının 38.000 dolar civarı olduğunu belirtti.

Bankanın 25.05.2022 Çarşamba günü müşterileri için yapmış olduğu bu açıklamada Bitcoin fiyatının şu anki değerinden %28 daha fazla olması gerektiği belirtiliyor. Yapılan açıklama belge halinde paylaşıldı ve bu belgenin yazarı ise banka stratejisti Nikolaos Panigirtzoglou’du.

Belgede “Nisan ayındaki kripto para piyasa düzeltmesinin, ocak ve şubat ayındaki kapitülasyona benzediği ve ileriye dönük olarak kripto para piyasaları için daha genel bir yükseliş gözüktüğü” yazıldı.

2022 Şubat ayında bankadaki analistlerden biri BTC’nin fiyatının 43.000 dolar seviyesindeyken yine 38.000 dolar olması gerektiğini açıklamıştı.

Belgede ayrıca kripto paraların riskten korunma fonları gibi banka için tercih edilen bir “alternatif varlık” olarak gayrimenkulü aştığı belirtiliyor. Arıca şunlar yazıyor:

“Şimdiye kadar, Terra’nın çöküşünden beri VC (Risk Sermayesi) fonlarının azaldığına dair çok az kanıt bulunuyor. 25 milyar dolarlık VC fonunun yaklaşık 4 milyar doları Terra çöküşünden sonra geldi. En iyi tahminimiz, VC finansmanının devam edeceği ve 2018/2019’a benzer uzun bir kışın önleneceği yönünde.”

Belgede ayrıca VC fonlarının kripto para kışlarını geçirme konusunda kritik bir rol oynadığını da belirtildi.

Girişim Sermayesi Şirketlerinden de Açıklamalar Geldi

25.05.2022 Çarşamba günü büyük girişim sermayesi analisti Andreessen Horowitz dördüncü kripto para fonunun 4,5 milyar dolar olarak kapandığını açıkladı. Aynı gün kripto para odaklı girişim şirketi NGC Ventures de 3. blok zinciri fonunu başlattığını duyurdu. Fona Babel Finance, Huobi Ventures ve Nexo Ventures gibi isimlerin katılmasıyla 100 milyon dolarlık bir fon toplandı.

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon kripto para karşıtı kişiliğiyle hep dikkat çekti. Hatta kimi zaman kripto paralar hakkında “dolandırıcılık” ibaresi kullandı. Ancak bankanın görüşleri daha net oldu ve kripto paralar için çok tutulan bir “alternatif varlık” ibaresi kullandı.

Ayrıca JPMorgan bankası 2022 yılı başlarında Metaverse’e girerek bu alandaki ilk büyük banka oldu. Jamie Dimon ise kripto paraları sevmese bile dijital varlıkların sınır ötesi ödeme yöntemini övdü.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version