Muhabbit

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon: Bankacılık Krizi Henüz Bitmedi! Krizin Etkileri Yıllarca Sürebilir!

Dimon’a göre, mevcut kriz şu an için geride kalmış gibi görünse de gelecek yıllarda yansımaları devam edecek.

JPMorgan Chase Başkanı ve CEO’su Jamie Dimon, kısa süre önce yaptığı konuşmada, ABD ekonomisi ve bankacılık krizleri ile ilgili endişelerini paylaştı. ABD bankacılık krizinin henüz bitmediğini belirten Dimon, bunun yansımalarının yıllarca sürebileceğini söyledi. 

Son dönemlerde yaşanan bankacılık krizlerinin, piyasanın beklentilerini önemli ölçüde değiştirdiğini belirten CEO, durgunluk ihtimalinin her geçen gün artmaya devam edeceğini söyledi.

“Mevcut kriz henüz sona ermedi. Şu an için geride kalmış gibi görünse de gelecek yıllarda yansımaları olacak.”

Geçmiş dönemlerde de benzer çöküşlerin meydana geldiğini belirten Dimon, son gelişmelerin 2008 küresel mali krizi sırasında meydana gelenlere hiç benzemediğini dile getirdi.

“O zamanlar, finansal sistemin neredeyse her yerinde muazzam bir kaldıraç vardı. Ancak bu mevcut bankacılık krizi, çok daha az sayıda finansal oyuncuyu ve çözülmesi gereken daha az sorunu içeriyor.”

FED’in son dönemlerde, enflasyon için attığı adımların da gelecekteki ekonomiye yön vereceğini söyleyen Dimon, ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“Daha uzun süre daha yüksek enflasyona sahip olursak, FED, son banka krizine rağmen oranları insanların beklediğinden daha yüksek artırmak zorunda kalabilir. Bunun sonucunda da uzun yıllar sürecek sorunlar meydana gelebilir. Hatta 1970’lerde ve 1980’lerde gördüğümüz gibi, hafif veya çok hafif olmayan bir durgunluk yaşasak bile bu gerçekleşebilir.”

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version