Muhabbit

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon: DeFi Alanındaki Gelişmelerde, Ön Saflarda Yer Alacağız!

Bankaya göre, DeFi ve blok zinciri, izinli olsun ya da olmasın, yeni teknolojilerdir.

jp morgan defi jamie dimon

jp morgan defi jamie dimon

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, kısa süre önce yayımlanan bir raporda, merkeziyetsiz finans (DeFi) ve blok zinciri teknolojileri hakkında açıklamalara yer verdi. JPMorgan’ın bu yeni alanda yapılacak işlemlerdeki yeniliğin ön saflarında yer aldığını da belirten CEO şu ifadelere yer verdi:

“Merkeziyetsiz finans (DeFi) ve blok zinciri, izinli olsun ya da olmasın, hem kamuda hem de özelde uygulanabilen gerçek, yeni teknolojilerdir.”

İlginizi çekebilir: DeFi Nedir?

Açıklamalarını detaylandıran CEO ayrıca şu açıklamayı yaptı:

“JPMorgan Chase bu yeniliğin ön saflarında yer alıyor. Bankaların karmaşık bilgileri paylaşmasını sağlamak için “Liink” adını verdiğimiz bir blok zinciri ağı kullanıyoruz. Ayrıca ABD doları mevduatlarını taşımak için de bir blok zinciri kullanıyoruz.”

Bankanın web sitesinde yer alan bilgilere göre, şu anda 39 ülke Liink ağı kapsamında yer alıyor. Şu an için bu sisteme katılmak üzere, dünyanın önde gelen bankaları kayıt yaptırmış durumda.

Bunun yanında 400’ün üzerinde önde gelen kurum da sisteme katılmak için başvuruda bulundu. Küresel yatırım bankası, yeni geliştirdikleri Liink’i, özel uygulamalar aracılığıyla veri aktarmanın daha verimli yollarını bulmak için kurduğunu söyledi.

Blockchain teknolojisinin birçok kullanım alanı olduğunu belirten Dimon, hissedarlara gönderdiği raporda, şu ifadelere yer verdi:

“Blok zincirinin sözleşmelerinin, veri sahipliğini ve diğer geliştirmeleri değiştirebileceği veya iyileştirebileceği birçok kullanım alanı olduğuna inanıyoruz.”

Kripto Para Birimleri Riskli

Dimon, her ne kadar DeFi alanını ve blok zinciri teknolojisini övse de JPMorgan, müşterilerine kripto paralar ile ilgili uyarılarına devam ediyor. Hatta bu konuda geçtiğimiz yıl ciddi bir uyarı yapan Dimon şunları söylemişti:

“Kripto paranın gerçek bir değeri yok. Ben olsam çok dikkatli olurdum. Bitcoin değersiz ve sınırlı arza sahip. Bu nedenle sorgulanmalı.”

Mayıs ayında ise yatırımcılarına, kripto para birimleri ile işlem yapmaktan uzak durmalarını tavsiye eden Dimon, bu alandaki duruşunu sürdürüyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version