Muhabbit

JPMorgan, Coinbase Ve Gemini’yi Kabul Etti!

Dünyanın en büyük bankalarından JPMorgan, en büyük kripto para borsalarından olan Coinbase ve Gemini’yi müşterisi olarak kabul etti.

JPMorgan, Coinbase Ve Gemini'yi Kabul Etti!

Dünyanın en büyük bankalarından JPMorgan, en büyük kripto para borsalarından olan Coinbase ve Gemini’yi müşterisi olarak kabul etti.

JPMorgan’ın Blockchain teknolojisi ile alakalı girişimlerinden daha önce bahsetmiştik. JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, Bitcoin’i bir “scam” olarak görüyordu ve birçok kez de bu dolandırıcılığa alet olmayacağını dillendirmişti. Ancak CEO’suna rağmen JPMorgan, Blockchain tabanlı sistemle çalışan, sistem içi kullanım için bir dolar sabit değerinde JPM Coin adı verilen bir dijital parası olan bir dünya devi.

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon

Wall Street Journal’ın haberine göre banka sektörünün dev ismi JPMorgan, kripto para borsaları Coinbase ve Gemini’yi müşterisi olarak kabul etti. Bu JPMorgan tarihinde bir ilk. Daha önce hiçbir kripto para borsasını müşterisi olarak kabul etmemişti. Wall Street Journal’a göre bu kabulün en etkili faktörü, bu iki borsanın Amerika’daki düzenlemelerden geçmiş olması.

Sadece Amerika’da değil tüm dünyada, bir kripto para borsası için büyük bankalardan bankacılık hizmeti almak kolay değildir. Amerika’da çoğu kripto para işlemleri, kendini kripto para dostu bir banka olarak tanıtan Silvergate üzerinden işliyor.

Haberin duyulmasının ardından Galaxy Digital’in CEO’su Mike Novogratz,

“Bitcoin alın! Gelecek Blockchain tabanlı sistemlerde, dijital cüzdanlarda ve kripto paralarda yatıyor.” dedi.

 

 

 

Son Yazılar

Exit mobile version