Muhabbit

JPMorgan, GBTC Primlerindeki Çöküşünün Nedenlerini Açıkladı!

JPMorgan, Bitcoin ETF’sinin piyasaya sürülmesinin GBTC’nin düşüşünde etkili olduğunu açıkladı.

JPMorgan tarafından yapılan bir analize göre, Grayscale Bitcoin Trust’ın (GBTC) alım satımının düşüş göstermesinin arkasında iki faktör olması muhtemel. 

Grayscale‘in GBTC’si, genellikle Bitcoin‘e göre tarihsel olarak yüksek bir primle işlem görüyordu. Ancak açıklanan yeni verilere göre 2020 yılının Aralık ayı ortasından bu yana, bu prim 18 Aralık haftasındaki % 35.79’dan geçen hafta %-2.66’ya kadar geriledi. 

GBTC

JPMorgan‘daki analistler, bu çöküşü iki faktöre bağlıyor. İlk neden olarak kurumların kripto para piyasalarındaki kâr almaları gösteriliyor. Bilindiği üzere GBTC’de 6 aylık bir kilitli dönem bulunuyor bu dönemde yatırımcılar, elindeki GBTC hisselerini satamıyor. Bu sürenin sona ermesinden hemen sonra ise oluşan primden kâr elde etmek için GBTC hissesinden çıkış yapılıyor. 

JPMorgan araştırma notunda konu ile ilgili şu açıklama yapıldı:

“Kurumsal yatırımcılardan bazıları şu anda primi nakde dönüştürmek için GBTC satıyor. Bu satış baskısı yalnızca GBTC primi için aşağı yönlü baskı oluşturmakla kalmadı, aynı zamanda hala yüksek akış ve GBTC için önemli olan sinyaller göz önüne alındığında Bitcoin fiyatlarında da baskı oluşturdu.”

JPMorgan analistlerine göre, GBTC priminin çökmesine yol açan ikinci faktör olarak ise, Kanada’da yeni Bitcoin borsası yatırım fonlarının (ETF) piyasaya sürülmesini gösteriyor.

Hatırlanacağı üzere JPMorgan tarafından müşterilere gönserilen bir notta, ABD merkezli yatırımcıların erişebileceği bir Bitcoin ETF’sinin piyasaya sürülmesinin GBTC’nin düşüş yaşamasına ve kurumsal yatırımcı çıkışı olabileceğini açıklamıştı. Hatta bu durumun Bitcoin piyasaları için kısa vadede olumsuz sonuçlara yol açacağı da belirtilmişti.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version