Muhabbit

Chase Bankası’na Karşı Açılan Kripto Para Davası Sonuçlandı!

JPMorgan’ın alt kuruluşu Chase Bankası, kripto para yatırımcısı müşterilerinin işlemlerini adil olmayan bir şekilde ücretlendirdiği için kendisine 2,5 milyon dolarlık bir dava açılmıştı.

JPmorgan

JPMorgan’ın alt kuruluşu Chase Bankası, kripto para yatırımcısı müşterilerinin işlemlerini adil olmayan bir şekilde ücretlendirdiği için kendisine 2,5 milyon dolarlık bir dava açılmıştı.

2018 yılında Chase Bankası müşterileri kripto para almak istediklerinde adaletsiz bir ücretlendirme ile karşı karşıya kaldılar. Bankanın kartları ile yaptıkları kripto para alım satım işlemlerinden sonra nakit avans işlemlerinde alınan işlem ücretinin adil olmaması, 2018 Nisan ayında onları Chase Bankası’nı dava etmeye götürdü.

Geçtiğimiz aylarda davacılar Brady Tucker, Ryan Hilton ve Stanton Smith davalı Chase Bankası ile anlaşmayı kabul ettiklerini ABD Güney Bölge Mahkemesi’ne bildirmişti.  Bu anlaşmanın üstüne yargıç Katherine Polk Failla tarafından mahkemenin durdurulması kararı verilmişti.

Geçtiğimiz hafta Manhattan Federal Mahkemesi kayıtlarına göre, Chase Bankası yanlış bir şey olduğunu düşünmese de müşterilerinin fazla işlem ücretlerinin %95’ini geri ödeyeceklerini beyan etti.

Davanın külfeti ve uzun süreceği düşüncesi, Chase Bankası’nı rahatsız etmiş olmalı ki haksız bir şekilde ücretlendirilme nedeniyle istenen 2,5 milyon dolarlık tazminatın çoğunu ödemeyi kabul etti.

Dünyanın en büyük bankalarının giderek kripto para veya dijital paralar ile ilgilendiğini görmekteyiz. JPMorgan geçtiğimiz ay Coinbase ve Gemini’yi müşterisi olarak kabul edeceğini açıklamıştı. Geçtiğimiz hafta ise sonucu pek de hoş olmasa da bir başka dünya bankacılık devi Goldman Sachs Bitcoin konu başlıklı bir toplantı gerçekleştirmişti. İlerleyen dönemlerde dünya bankalarının kripto paraları tanıyacağı günler bizi bekliyor olabilir.

 

Son Yazılar

Exit mobile version