Muhabbit

JPMorgan Kurum İçi Bitcoin Fonu Sunmaya Başladı!

JPMorgan kurum içi Bitcoin fonu açtığını duyurdu.

JPmorgan

Dünya bankacılık devi JPMorgan Chase’in, kripto para sektörüne oldukça katı olan bakışı değişmeye devam ediyor. Birkaç yıl önce “kripto para yatırımı yaptığı için” çalışanlarını işten çıkartan JPMorgan şimdi kurum içi Bitcoin fonu açtığını duyuruyor.

Kaynaklara göre, NYDIG ile ortaklaşa sunulan ve pasif olarak yönetilen fona henüz müşteri yatırımı alınmamış. Ancak ilerleyen zamanlarda bu durumun değişebileceği varsayılıyor.

“Bitcoin Umurumda Değil, Müşteri Ne İsterse Ona Bakarım!”

Bankanın pek de Bitcoin hayranı olmayan CEO’su Jamie Dimon geçtiğimiz Mayıs ayında Wall Street Journal’a bir demeç vermişti.

“Bitcoin destekçisi değilim, Bitcoin umurumda bile değil. Öte yandan müşterilerimiz Bitcoin ile ilgileniyor. Müşterilere ne yapacaklarını söylemiyorum. ”

Demeçte de dile getirdiği gibi Dimon, müşterilerinin isteklerine uyarak Bitcoin benimsenmesi adına önemli adımlar atıyor.

JPMorgan’ın şu anda SEC’e yolladığı bir Bitcoin ETF teklifi bulunmuyor. Ancak SEC’e Bitcoin ETF’si teklifinde bulunan neredeyse bir düzine firma bulunmakta. Bunlardan biri de JPMorgan’ın mevzu bahis kurum içi Bitcoin fonunda ortaklaşa çalıştığı NYDIG oluyor. NYDIG’in Bitcoin ETF teklifi, şu anda SEC tarafından inceleme altında.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version