Muhabbit

JPMorgan: MassMutual’ın Bitcoin Yatırımı Kurumsal Talebi Artırabilir!

JPMorgan, Bitcoin’e doğru artan kurumsal talebin yakın gelecekte 600 milyar dolara kadar artış gösterebileceğini bildirdi.

Dev yatırım şirketi JPMorgan, sigorta devi Massachusetts Mutual Life Insurance Co.‘nun (MassMutual) yakın zaman önce Bitcoin’e 100 milyon dolar yatırım yapmasının ardından, Bitcoin’e doğru artan kurumsal talebin yakın gelecekte 600 milyar dolara kadar çıkış gösterebileceğini bildirdi.     

Bilindiği üzere JPMorgan, dijital para birimleri bir varlık sınıfı olarak giderek daha popüler hale geldikçe altın ve kripto piyasalarında büyük bir değişim öngören dev şirketlerden biri. 

100 milyon dolarlık Bitcoin yatırımı, bu yıl 30 Eylül itibariyle genel yatırım hesabı yaklaşık 235 milyar dolar olan ABD merkezli sigorta şirketi için oldukça küçük bir yatırım gibi görünse de, JPMorgan Chase & Co, bu hareketin ilave 600 milyar dolarlık kurumsal yatırım potansiyeline işaret ettiğini düşünüyor.

14 Aralık 2020 tarihinde Bloomberg tarafından yayımlanan bir habere göre JPMorgan yetklilisi Nikolaos Panigirtzoglou, MassMutual’ın 100 milyon dolarlık BTC satın alımının Bitcoin’in benimsenmesinin aile ofislerinden ve varlıklı yatırımcılardan sigorta şirketlerine ve emeklilik fonlarına yayıldığını gösterdiğini dile getirdi.

Yine bir başka JPMorgan stratejisti Panigirtzoglou  ise daha fazla kurumun MassMutual’ı takip edeceğini düşündüğünü söyleyerek şu açıklamayı yaptı:

“MassMutual’ın Bitcoin satın alımları, kurumsal yatırımcılar tarafından Bitcoin’in benimsenmesinde başka bir kilometre taşını temsil ediyor. Diğer sigorta şirketleri ve emeklilik fonları MassMutual’ın örneğini takip ettikçe, önümüzdeki yıllarda ortaya çıkabilecek potansiyel talep görülebilir.”

JPMorgan stratejistleri, aynı zamanda, sigortacılar ve emeklilik portföyleri gibi geleneksel yatırımcıların, risk seviyeleri ve borç uyuşmazlıkları ile ilgili yasal engellerle karşı karşıya kaldıklarını ve muhtemelen bu durum sonucunda da Bitcoin’e ne yönelebileceklerini açıkladı. Stratejist son olarak ABD, Euro bölgesi, İngiltere ve Japonya’daki emeklilik fonlarının ve sigorta şirketlerinin yalnızca % 1’nin bile Bitcoin’in piyasa değeri için ek bir 600 milyar dolar artışa neden olabileceğini dile getirdi. 

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberi için: Bitcoin Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version