Muhabbit

JPMorgan: Tether’de Oluşacak Ani Güven Kaybı Bitcoin İçin Büyük Risk Oluşturur!

JP Morgan analistlerine göre Tether, Bitcoin için ciddi bir risk.

JPMorgan analistlerine göre, Tether (USDT) stablecoin’de yaşanacak olan “ani bir güven kaybı” Bitcoin için ciddi bir risk olabilir.

Küresel araştırma başkanı Joyce Chang liderliğindeki JPMorgan analistleri tarafından yayımlanan bir rapora göre, USDT’nin herhangi bir olumsuz gelişme görmesi Bitcoin fiyatını etkileyebilir.

Bilindiği üzere USDT‘nin piyasa değeri 30 milyar doları aşmış durumda. Kripto para piyasasında Bitcoin ticareti USDT üzerinden gerçekleşiyor. JPMorgan analistleri NYDIG varlık yöneticisi verilerine dayanarak, Bitcoin ticaretinin yaklaşık % 50-60’ının 2019’dan beri USDT aracılığıyla gerçekleştiğini söylüyor.

Analistlere göre Tether, geleneksel ticari bankalarla aynı katı denetim mekanizmasına tabi olmadığı ve mevduat sigortası gibi bir güvene sahip olmadığı için USDT’nin olumsuz bir durumla karşılaşma riski bulunuyor.

JPMorgan analistleri, Tether’in, ödenmemiş borçlarına eşit nakit ve eşdeğer varlıkların rezerv olarak tutulduğunu iddia ettiğini, ancak bağımsız bir denetim geçirmediğini dile getiriyor. Bunun yanında  Tether’in mahkeme dosyalarındaki ifadelerinde bu konuda rezerv destek konusunda tam destek sağlamaları gerekmediğini iddia ettiği dile getirildi.

Analistler bu durumla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Hem yerli hem de yabancı yatırımcıların USDT kullanma istekliliğini veya yeteneğini etkileyebilecek herhangi bir sorun ortaya çıkarsa, en olası sonuç, daha geniş kripto para birimi piyasasında ciddi bir likidite şoku olur.”

Raporda yer alan bilgilere göre genel olarak, JPMorgan’ın küresel araştırma ekibi, Bitcoin’in bir ekonomik değeri olduğuna, ancak sadece alternatif bir para birimi olarak burada kalacağına inanıyor.

Son olarak analistler, kripto para varlıklarının hisse senetleri gibi varlıklara karşı çeşitlendirme faydaları sağlayıp sağlamadığından emin olmadıklarını belirtiyorlar.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version