Muhabbit

JPMorgan’dan, Kripto Paraların Düzenlenmesi İle İlgili Açıklama Geldi!

Küresel yatırım bankası, kripto para sektöründe yeni düzenleyici girişimlerin olması gerektiğini belirtiyor.

Küresel yatırım bankası JPMorgan, kısa süre önce yaptığı açıklamada, FTX’in çöküşünden sonra, kripto para sektöründe olmasını beklediği büyük değişiklikler ile ilgili bir rapor yayımladı.

Bankanın stratejisti Nikolaos Panigirtzoglou, rapor ile ilgili olarak şu açıklamada bulundu:

“FTX ve Alameda Research’ün çöküşü, sadece kripto varlıkların çöküşüne ve para çekme işlemlerinin askıya alınmasına yol açmadı. Aynı zamanda kripto varlıklarının bilançoları hakkında daha fazla bilgi elde edilmesi için yatırımcı ve düzenleyici baskıyı da beraberinde getirdi.”

Yaşanan bu olaylardan sonra, JPMorgan’ın sektörde beklediği değişiklikleri açıklayan Panigirtzoglou, ilk olarak şu ifadelere yer verdi:

“Halihazırda devam etmekte olan mevcut düzenleyici girişimlerin öne çıkarılması muhtemeldir.”

JPMorgan’ın ünlü stratejisti ayrıca, Avrupa Birliği’nin Kripto Varlık Piyasaları (MiCA) tasarısı ile ilgili de açıklama yaptı. MİCA‘nın yıl sonundan önce nihai onayı almasını beklediğini belirten Panigirtzoglou, düzenlemelerin 2024 yılında yürürlüğe girmesini bekliyor.

FTX olayından önce yaşanan Terra’nın çöküşüne de değinen stratejist, mevcut olaylara, ABD’li düzenleyici kurumların acil olarak el atması gerektiğini belirtti:

“Tahminimiz, FTX’in çöküşünün ardından, düzenleyici anlamında daha da fazla aciliyet olacağı yönünde. ABD düzenleyicileri arasındaki önemli bir tartışma, kripto para birimlerinin menkul kıymetler veya emtialar olarak sınıflandırılması etrafında toplanıyor.”

Düzenleyici Girişimler Hemen Başlamalı

JPMorgan, raporunda, müşterilerin kripto varlıklarının saklanmasına ve korunmasına odaklanan yeni düzenleyici girişimlerin kısa süre içinde ortaya çıkmasının muhtemel olduğunu belirtiyor. Yaşanan olaylar sonrası borsalara olan güvenin azaldığını belirten banka, yatırımcıların, donanım cüzdanlarını kullanarak kripto para birimlerini kendilerinin saklamaya başladığını açıkladı.

“FTX’in çöküşünden sonra ana yararlanıcılar, kurumsal kripto para saklayıcılarıdır. Geleneksel finansal sistemde olduğu gibi komisyoncu, alım satım, borç verme, takas ve saklama faaliyetlerinin ayrıştırılmasına odaklanan yeni düzenleyici girişimlerin ortaya çıkmasını bekliyoruz. Bu ayrıştırma, FTX gibi müşterilerin varlık koruması, piyasa manipülasyonu ve çıkar çatışmaları ile ilgili sorunları ortaya çıkaran borsalar için en çok etkiye sahip olacaktır.”

JPMorgan, kripto para sektöründe genel olarak, rezervlerin, varlıkların ve yükümlülüklerin denetlenmesini zorunlu kılan şeffaflığa odaklanılması gerektiğini belirtiyor. Bunun için de yeni düzenleyici girişimlerin bir an önce faaliyete geçmesinin bir gereklilik olduğunu dile getiriyor.

İlginizi çekebilir: DeFi Nedir?

Tüm bunların yanında, merkezi olmayan borsalardan (DEX) da bahseden Panigirtzoglou, DeFi alanının mevcut piyasada ana akım haline gelmesinin biraz zaman alacağını belirtti.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version