Muhabbit

Justin Sun, Canlı Yayın Platformu DLive.tv’yi Satın Alacak!

Justin Sun’dan önemli bir hamle!

Dlive.tv'yi

Bugün açıklanan habere göre, mevcut BitTorrent hizmetlerini bir adım öteye taşıyacak BitTorrent X hizmeti, blockchain tabanlı canlı yayın hizmeti DLive.tv’yi satın almayı planlıyor.

Basın duyurusuna göre, DLive.tv’yi seçmelerinin sebebi, BitTorrent’in merkez iş modelini, merkezi olmayan depolama, veri protokolleri ve içerik dağıtımı sunan bir modele dönüştürme girişiminin bir parçası olmasıydı.

Espor yayın hizmeti, yaklaşık 7 milyon aktif kullanıcıya ve 200.000’den fazla aktif içerik üreticisine sahip.

BitTorrent X’in hizmetleri, platformun 2019’da Tron’un kurucusu Justin Sun tarafından satın alınmasından kısa bir süre sonra oluşturulan platformun yerel tokeni BTT tarafından desteklenecek.

BitTorrent’in CEO’su Sun, yaptığı açıklamada: “BitTorrent X, gerçek anlamda merkezi olayan bir internet kurmanın en büyük adımı” dedi. BitTorrent X ekosistemi büyük bir adım. Bu hizmet blockchain ile ilgili araçları milyarlarca cihaza yönlendirebilir.

Eskilerden Gelen Hizmet

BitTorrent, 2001 yılında bir veri aktarım protokolü olarak inşa edildi ve hızlıca dünya çapında 2 milyar kullanıcının radarına girdi. Ayrıca protokol, Twitter, Blizzard ve Facebook gibi büyük teknoloji oyuncularınında radarındaydı.

Sun, platformu “blockchain ile ilgili araçları milyarlarca cihaza yönlendirebilecek” bir ekosistem olarak konumlandırmak istiyor. Ve bu amaç doğrultusunda platformun marka değerinden yararlanmak istediğini söylüyor.

Ancak Sun’ın BitTorrent’i satın alması, BitTorrent cephesinde bazı sıkıntılara yol açmadı değil.

Ağustos 2018’de, BitTorrent’in genel müdürü ve pazarlama müdürü de dahil olmak üzere BitTorrent’in beş üst düzey çalışanı, satın alma ve şirketin gidişatı ile ilgili endişeleri sebebi ile şirketten ayrıldı.

Daha fazla blockchain haberi için: Blockchain haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version