Muhabbit

Kaçak Madencilik Yapan Tahran Menkul Kıymetler Borsası Müdürü İstifa Etti!

Borsanın bodrum katındaki kripto para madenciliği cihazları istifaya sebep oldu!

İran

Tahran Menkul Kıymetler Borsası (TSE) Müdürü Ali Sahraee, geçtiğimiz Çarşamba (29 Eylül 2021) günü istifasını verdi.

İran kripto para madenciliği yasağı ile kripto para dünyasının gündemine oturmuştu. Yaz aylarında aşırı sıcaktan dolayı elektrik şebekesindeki yükün azaltılması amacıyla kripto para madenciliği faaliyetleri 3 aylık bir süre için yasaklanmıştı. Bugün (1 Ekim 2021) İran bir açıklama yaparak kripto para madenciliği yasağının kalktığını duyurdu.

İran’daki kripto para madenciliği yasağının kalkması hakkında detaylı bilgi için:

Borsanın Bodrumunda Madencilik Cihazları Ele Geçirildi!

Yasak sürerken önemli bir gelişme yaşandı. Devletin elindeki resmî bir haber merkezinin ortaya çıkardığı “skandala” göre, kripto para madenciliği yasağı sırasında Tahran Menkul Kıymetler Borsası’nın Sa’adat Abad şehrindeki binasının bodrumunda kripto para madenciliği faaliyetleri sürdürülüyordu.

Tahran Menkul Kıymetler Borsası Müdürü Ali Sahraee önce bodrumunda madencilik faaliyetlerinin yapıldığına dair çıkan haberi yalanladı. Sonrasında cihazların sadece araştırma amaçlı kullanıldığını dile getirdi. Ancak yasaklı zaman diliminde çalışan kripto para madenciliği cihazlarının hesabını veremedi.

Genel Müdür Yardımcısı Beheshti-Sarsht, olaydan Tahran Menkul Kıymetler Borsası’nın sorumlu tutulması gerektiğini ifade etti. Bu olaylar zincirinin ardından Tahran Menkul Kıymetler Borsası (TSE) Müdürü Ali Sahraee istifa ettiğini bildirdi.

Ali Sahraee’nin istifasının ardından Tahran Menkul Kıymetler Borsası’nın müdürlüğüne daha önce Piyasa Başkan Yardımcılığı yapan Mahmoud Goudarzi’nin geçirilmesi kararı verildi.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version