Muhabbit

Kaçak Thodex CEO’su Fatih Özer Yakalandı!

İçişleri Bakanlığı: Kripto para ticaret platformu Thodex’in firari CEO’su Fatih Özer Arnavutluk polisi tarafından yakalandı.

thodex

thodex

İçişleri Bakanlığı’ndan 30 Ağustos 2022 Salı günü gelen bir açıklamaya göre kripto para ticaret platformu Thodex’in firari CEO’su Fatih Özer Arnavutluk polisi tarafından yakalandı. Özer, dolandırıcılık suçlamalarıyla aranıyordu. 

Bakanlık açıklamasında, Özer’in iade sürecinin de başladığını ifade etti. Thodex kurucuları ve yöneticileri için toplamda binlerce yılı bulan hapis cezası isteniyor. Özer ve ekibine yöneltilen suçlamalar “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme”, “Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” ve “Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” olarak ön plana çıkıyor.

Thodex’de Neler Olmuştu?

Thodex dosyasında neler olduğunu adım adım incelemek isterseniz burada yer alan içeriğimize göz atabilirsiniz.

Thodex Yatırımcılara 357 Milyon Liraya Mâl Oldu!

Thodex, artan enflasyon ve Türk lirasının dengesiz gidişatı karşısında Türk yatırımcıların birikimlerini koruma amaçlı kripto paralara yöneldiği bir dönemde ortaya çıkmıştı. Kovuşturma iddianamesine göre Thodex’in batmasıyla beraber kaybedilen toplam rakam 357 milyon lirayı buluyor. 

Özer, 2021 senesinde Thodex’in kapanmasından hemen sonra yurt dışına kaçmıştı. Sonrasında ise bilinmeyen bir lokasyondan açıklama yaparak tüm yatırımcılara para iadesi yapacağını ve Türkiye’ye dönerek adaletle yüzleşeceğini iddia etmişti.

Mahkemede Özer’i avukatları şu sözlerle savunmuştu:

“Müvekkilimiz şu an yurt dışındadır. Kırmızı bülten ile aranıyor. 2017 yılında şirket kurulmuş, 2021 yılında re’sen terk edilmiştir. Vergi Denetim Kurulu’nun istediği evraklara ilişkin gönderdiği tebligat 2021 yılında terkten sonra kayyum ile yönetilmekteyken yapılmıştır. Dolayısıyla mücbir sebep hali mevcuttur. Derhal beraat kararı verilebilir. Sanık savunmasına ihtiyaç yoktur.” 

Binlerce kişinin mağduriyetine sebebiyet veren olayın davası 268 sayfalık iddianamenin kabulü ile ilk olarak Mayıs 2021’in ilk haftasında gerçekleşmişti. Davada an itibarıyla, Özer de dahil olmak üzere, 21 sanık yargılanıyor. 

Davada tutuklu yargılanan 6 sanıktan ikisi Özer’in ağabeyi ve ablası. Ağabey Güven Özer olaylarla alakasını tamamen reddederken, abla Serap Özer ise kardeşinin kaçışından dahi bihaber olduğunu dile getiriyor. Mahkemede 21 sanığın her biri için 12,164 yıldan 40,562 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version