Muhabbit

Kaçak Thodex CEO’su Fatih Özer, Türkiye’ye İade Ediliyor

30 Ağustos’ta Arnavutluk’ta yakalanan kaçak Thodex CEO’su Özer’in Arnavutluk’ta yargılandığı mahkemede Türkiye’ye iadesine karar verildi.

thodex

thodex

Thodex skandalının baş zanlısı Fatih Özer Türkiye’ye iade edilecek.

Anadolu Ajansı’nın duyurduğu habere göre 30 Ağustos 2022’de Arnavutluk’ta yakalanan Özer’in Arnavutluk’ta yargılandığı mahkemede Türkiye’ye iadesine karar verildi. İade sürecinin detayları ise henüz bilinmiyor.

30 Ağustos’ta Türkiye İçişleri Bakanlığı’ndan gelen açıklamada yakalanan Özer’in iade sürecinin başladığı duyurulmuştu. 2 Eylül 2022’de Elbasan’da görülen davada Özer’in tutukluluğunun devamına karar verilmişti. 14 Eylül 2022’de Özer kararı temyize götürmüş, 20 Eylül 2022’de ise bu sefer Dıraç’ta görülen bir mahkemede kaçak Thodex CEO’sunun tutukluluk kararı onaylanmıştı.

Thodex dosyasında neler olduğunu adım adım incelemek isterseniz burada yer alan içeriğimize göz atabilirsiniz.

Kaçak CEO Fatih Özer Kimdir?

Özer ve ekibine yöneltilen suçlamalar arasında “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme”, “Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” ve “Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” yer alıyor. Eski Thodex kurucuları için istenen hapis cezası ise binlerce yılı buluyor.

Thodex, artan enflasyon ve Türk lirasının dengesiz gidişatı karşısında Türk yatırımcıların birikimlerini koruma amaçlı kripto paralara yöneldiği bir dönemde ortaya çıkmıştı. Kovuşturma iddianamesine göre Thodex’in batmasıyla beraber kaybedilen toplam rakam 357 milyon lirayı buluyor. 

28 yaşındaki Özer, 2021 senesinde Thodex’in kapanmasından hemen sonra yurt dışına kaçmıştı. Sonrasında ise bilinmeyen bir lokasyondan açıklama yaparak tüm yatırımcılara para iadesi yapacağını ve Türkiye’ye dönerek adaletle yüzleşeceğini iddia etmişti.

Binlerce kişinin mağduriyetine sebebiyet veren olayın davası 268 sayfalık iddianamenin kabulü ile ilk olarak Mayıs 2021’in ilk haftasında gerçekleşmişti. Davada an itibarıyla, Özer de dahil olmak üzere, 21 sanık yargılanıyor. 

Davada tutuklu yargılanan 6 sanıktan ikisi kaçak Thodex CEO’sunun ağabeyi ve ablası. Ağabey Güven Özer olaylarla alakasını tamamen reddederken, abla Serap Özer ise kardeşinin kaçışından dahi bihaber olduğunu dile getiriyor. Mahkemede 21 sanığın her biri için 12,164 yıldan 40,562 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version