Muhabbit

Kaliforniya Valisi Blockchain Adaptasyonunu Artırmak İstiyor!

Kaliforniya’da blockchain sektörü adına olumlu adımlar atılmaya devam ediliyor. Vali Newsom’un onayı ile yeni bir yürütme kararı çıkarıldı.

ABD Kripto Para Tasarısı Genel

ABD Kripto Para Tasarısı Genel

Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, blockchain sektörünün desteklenmesi ve adaptasyonunun artması amacıyla düzenleyici bir çerçeve oluşturan dijital varlıklar hakkındaki yeni yürütme kararlarını duyurdu.

İlginizi çekebilir: Kaliforniya Eyaleti, İşsizlik Ödeneklerindeki Dolandırıcılıkları, Blok Zinciri Teknolojisi İle Çözmek İstiyor!

Kaliforniya Kripto Cenneti Olma Yolunda

Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük ekonomisine sahip olan Kaliforniya eyaletinin valisi, kripto paralar hakkında bir yürütme kararı çıkardı. Yürütme kararında; kullanıcıları koruyan bir dizi düzenleme yer alıyor. Düzenlemelerin yanında ise, Kaliforniya iş dünyasına dijital varlıklar ve blockchain teknolojisinin nasıl daha kolay entegre edilebileceğine dair çalışmalara yer veriliyor.

Gavin Newsom’un danışmanı Dee Dee Myers; ABD’nin batısında yer alan eyaletin kripto ilişkili şirketler için tercih edilir bir konum olduğunu söylüyor. Bu tercih edilirlik sebebiyle ise, yerel otoriteler Myers’a göre regülasyonları daha dostane çabalar içerisinde uyguluyor.

“Kuzey Amerika’daki 800’den fazla blockchain girişiminin 4’te 1’i Kaliforniya’da. Bu oran diğer her eyaletten fazla. Eyaletimizde bulunmayan birçok girişimden, bizlerle olmak istediklerini duyduk. Bu isteklere cevap olarak bizler de onlara yardım etmek istiyoruz.”

İlginizi çekebilir: Araştırmaya Göre ABD, Alışverişlerde Kripto Para Kullanımı Açısından Rekor Kıracak!

Yürütme Kararında Neler Var?

Newsom’un bu yeni yürütme kararı ile; dijital varlıklar ve blockchain alanlarında faaliyet gösteren şirketler için şeffaf ve tutarlı bir altyapı sağlanması hedefleniyor. Düzenlemeler ile Kaliforniya kanunları “harmonize” edilecek, Bitcoin ve altcoin işlemleri yapanlar için avantaj ve riskler dengeli bir hale getirilecek.

Bunlara ek olarak yürütme kararı kripto para madenciliği operasyonlarındaki enerji tüketimi, iklim değişikliği ve dijital varlık suçları ile ilgili çalışmaları da içeriyor. Danışman Myers konu ile ilgili şunları söylüyor:

“Fırsatlar adeta sonsuz. Aracı kişileri devlet kurumlarından ve hatta otomobil sektöründen bile silebiliriz. Blockchain teknolojisini insanların kimlik bilgilerini korumada kullanabiliriz. Teknolojinin bize sunduğu şeffaflık ile ormancılık gibi konularda bile gelişmeler sağlayabiliriz.”

İlginizi çekebilir: ABD Eyaletleri, Bitcoin ve Web3 Teknolojisine Odaklandı!

Hali hazırda ABD’de şu anda 37 eyalette, dijital varlıklar üzerinde düzenleme çalışmaları yapılıyor. Şubat 2022 tarihinde, New Hampshire eyaleti de bir yürütme kararı çıkarmış ve Bitcoin için yeni kanunlar koyulmasını önermişti.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version