Muhabbit

Kaliforniya Valisi, Kripto Para Lisanslama ve Düzenleyici Çerçeveyi Veto Etti

Vali Gavin Newsom, “Meclis Tasarısı 2269″u neden veto etti?

Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, kripto para lisanslaması ve düzenlemesi üzerine olan “Meclis Tasarısı 2269″u yetersiz bulduğunu belirterek veto etti.

Dijital varlıkların düzenlemesi için hazırlanan Meclis Tasarısı 2269, Kaliforniya eyaletindeki kripto para şirketleri için operasyonel lisansların verilmesine izin verecek şekilde ayarlanmıştı. 1 Eylül 2022 tarihinde Kaliforniya Eyalet Meclisi, meclis katından herhangi bir veto olmadan tasarıyı kabul etti ve tasarı onay için valiliğe gitti.

Ancak Vali Newsom, tasarının “daha esnek bir yaklaşım” içermesi önerisiyle tasarıyı veto etti. Vali, zamanla tasarının gelişeceğini ve gelişirken tüketicilerin güvenliğini de düşüneceğini belirtti. Newsom, konu hakkında ayrıca şunları söyledi:

“Hem bu çalışmayı (şeffaf bir düzenleyici ortam yaratma konusunda) hem de yaklaşmakta olan federal eylemleri dikkate almadan bir lisans yapısını tüzükten geçirmek için çok erken.”

Newsom, tasarının şu anki haliyle devletin genel fonundan “milyonlarca dolar” borç verilmesini gerektireceğini belirtti ve şunları ekledi:

“Genel fon kaynaklarının böylesine önemli bir taahhüdü yıllık bütçe sürecinde dikkate alınmalı ve hesaplanmalıdır.”

Vali ayrıca, kripto para lisanslama girişimleri oluşturmak için Yasama Meclisi ile çalışmadan önce federal düzenlemelerin “dijital finansal varlıklar için daha çok odaklanmasını” beklediğini vurguladı.

Kaliforniya Dışında da ABD’de Kripto Para Çalışmaları Devam Ediyor

Bilim ve Teknoloji Politikası Ofisi (OSTP) ise, Amerika Birleşik Devletleri için 18 merkez bankası dijital para birimi (CBDC) sistemi için farklı tasarım seçenekleriyle ilgili olarak Beyaz Saray’a bir analiz sundu.

ABD’nin CBDC sistemi için yapılan teknik değerlendirme, OSTP’nin her tasarım seçiminin devraldığı çeşitli uzlaşmaları göz önünde bulundurarak defter dışı, donanım korumalı bir sistem oluşturma eğilimini vurguladı.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version