Muhabbit

Kaliforniyalı Düzenleyici, Kripto Para Faizi Sunan Kurumları İncelemeye Aldı!

Düzenleyici, yatırımcıları, bu gibi platformlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

ABD Enflasyon muhabbit

ABD Enflasyon muhabbit

Kaliforniya Mali Koruma ve Yenilik Departmanı (DFPI), kripto parala faiz hesapları sunan birden fazla firmayı aktif olarak araştırdığını söyledi. 

Kısa süre önce yayımlanan bir uyarıda, düzenleyici, ülke çapında, müşterilerin hesaplarından para çekmesini ve hesapları arasında transfer yapmasını engelleyenler de dahil olmak üzere, faiz getiren kripto varlık hesapları sunan firmaları incelediğini belirtti.

Ayrıca Bakanlığın da kripto para şirketlerinin yargı yasalarını ihlal edip etmediğini detaylıca araştırdığı belirtildi. Yani Bakanlık, Kaliforniyalı tüketicileri ve yatırımcıları, birçok kripto para faizli hesap sağlayıcısının, müşterilerin bu platformlara kripto varlıkları yatırdıklarında karşılaştıkları riskleri yeterince açıklamamış olabileceği konusunda araştırma yapıyor.

Halihazırda kripto para faizli hesap sağlayıcıları, mevduat sigortası yaptırmaları gereken bankalar ve kredi birlikleri ile aynı kural ve korumalara tabi değil. bu nedenle de bu kurumların incelenmesi için ayrı bir çalışma yapılması gerekiyor.  

Kullanıcıları Mağdur Eden Kurumlar İnceleme Altında

Yeni araştırma, kripto varlıklarının geri çekilmesini, transferini yavaşlatan veya duraklatan platformların Kaliforniyalı yatırımcılarını departmanla iletişime geçmeye teşvik ediyor. Ayrıca araştırma, soruşturmanın bir parçası olarak herhangi bir firmayı isimlendirmese de, kripto para borç veren Celsius, geçen ay bir likidite krizi sırasında hizmetleri duraklattığından bu yana platformundaki para çekme işlemleri henüz yeniden başlatmadı. 

Bunun yanında geçtiğimiz cuma günü ortaya çıkan bazı raporlar Teksas ve Alabama’daki eyalet düzenleyicilerinin Celsius ve Voyager’a yönelik soruşturmaları genişlettiğini belirtiliyor.  

Düzenleyici, bildiriminde, DFPI’nin kripto para borç verenler BlockFi ve Voyager Digital’e karşı aldığı son eylemlere işaret ederek, bu davaların bazı kripto para faiz hesaplarının kayıt dışı menkul kıymetler oluşturduğunu tespit ettiğini söyledi. DFPI’ye göre araştırmanın amacı, yatırımcılara yeterli açıklama yapmak olarak tanımlanıyor.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer veriliyor:

“Bakanlık, Kaliforniyalı tüketicileri ve yatırımcıları, birçok kripto para faizli hesap sağlayıcısının, müşterilerin bu platformlara kripto varlık yatırdıklarında karşılaştıkları riskleri yeterince açıklamamış olabileceği konusunda uyarıyor. Kripto para faizli hesap sağlayıcıları, mevduat sigortasına sahip olmaları gereken bankalar ve kredi birlikleri ile aynı kural ve korumalara tabi değildir.”

Sonuç olarak kripto varlıklarının çekilmesini veya transferini yavaşlatan veya duraklatan kripto para faizli hesap sağlayıcılarının müşterilerinin, bu gibi durumlarda Bakanlık ile iletişime geçmeleri gerektiği belirtiliyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version