Muhabbit

Kamerun, Kripto Paraların Risklerini Anlatan Bir Workshop Düzenledi!

Kamerun, kripto paraların nasıl kullanıldığını ve risklerinin neler olduğunu anlatan bir “workshop” düzenledi!

kamerun

kamerun

Kripto para birimlerini düzenlemek istediğini bildirilen Kamerun hükümeti, ülkede bu tür dijital para birimlerini kullanmanın zorluklarını ve risklerini halka anlatmak için bir “workshop” düzenlemeye karar verdi. Kamerun ülkesi, Afrika kıtasının orta batı bölümünde yer alan bir ülke olarak tanımlanabilir.

Business Kamerun tarafından yapılan habere göre, Posta ve Telekomünikasyon Bakanlığı tarafından düzenlenen “workshop” (15 Kasım 2021) Yaounde’de yapıldı. Bu toplantıyla beraber, katılımcılar kripto para birimini daha iyi anlama ve kripto para sektörünün düzenlemesinin ülkeye ne gibi faydalar sağlayacağını öğrendi.

Kripto paralar üzerinden artan dolandırıcılıklar yüzünden Kamerun hükümeti kripto paralara regülasyon getirmek istiyor. Bununla birlikte rapor, bakanlığın yalnızca düzenlemenin önemini vurgulamakla kalmayıp, kripto para birimleriyle ilgilenen Afrika’da ve ulusal bölgede bulunan ülkelerle de temasa geçeceğinden bahsediyor.

Kamerun’da Elektronik Para Düzenlemesi

Prime Hukuk Bürosu tarafından Aralık 2020’de yayınlanan bir rapora göre, çok küçük bir blockchain topluluğuna sahip olan Kamerun, kripto para birimini düzenleyen herhangi bir yasaya sahip değil. Rapora göre dijital parayı düzenleyen tek yasal çerçeve, elektronik para kullanımına ilişkin Central African Economic and Monetary Community (CEMAC) yönetmeliği.

Ancak CEMAC, kripto para birimlerini baz almaz. Kamerun hükümetini harekete geçmeye zorlayan, kripto para birimlerinin kullanımını düzenleyen bu özel yasaların eksikliği ve bu tür para birimlerinin artan kullanımı olduğunu söyleyebiliriz.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version