Muhabbit

Kanada Merkezli Dev Şirket Bitcoin Yatırımını Duyurdu!

Şirket, altını yakalamasını beklediği Bitcoin’e yatırım yaptığını açıkladı.

Kanada merkezli büyük teknoloji şirketi NexTech AR Solutions, 29 Aralık 2020 tarihinde yayımladığı bir açıklama ile 2 milyon Dolar değerinde Bitcoin aldığını duyurdu.

Açıklamalar incelendiğinde NexTech şirketinin 2021 yılında kasasında daha fazla miktarlarda Bitcoin bulundurmaya niyetli olduğu görülüyor. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan şirketin CEO’su Evan Gappelberg, kripto para birimi yatırımlarının yeni sermaye çeşitlendirme stratejilerinin bir parçası olduğunu dile getirdi. Gappelberg ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“Bitcoin’e yaptığımız yatırım, hissedarlarımız için uzun vadeli değeri en üst düzeye çıkarmak amacıyla yeni sermaye çeşitlendirme ve tahsis stratejimizin bir parçasıdır.”

Gappelberg ayrıca Bitcoin’i uzun vadede altının piyasa değerine yetişmesini beklediği uzun vadeli bir değer deposu olarak kabul ettiğini söyleyip şu açıklamayı yaptı:

“Bu ilk yatırım, Bitcoin’in şu anda % 0,06 getiri sağlayan nakit tutmaktan daha uzun vadeli değer kazanma potansiyeline sahip çekici bir yatırım varlığı olduğuna olan inancımızı yansıtıyor.” 

CEO, Bitcoin’in 500 milyar dolarlık toplam piyasa değerine karşılık 10 trilyon dolarlık toplam piyasa değerine sahip olan altının dijital bir versiyonu olduğunu da söylüyor. Bunun yanında dijital dönüşümün bir parçası olarak dijital altına doğru bir paradigma kaymasının devam ettiğini ve Bitcoin’in tıpkı altın gibi bir değer deposu olarak giderek daha fazla kabul edildikçe altına yetişeceğini düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Son zamanlarda Bitcoin’e yatırım yapan halka açık şirketler, 2020 yılının en büyük hikayelerinden biri olarak görülüyor. Square, MicroStrategy, sigorta devi Mass Mutual ve çok daha fazla sayıda şirket şimdiden Bitcoin yatırımlarını açıklayarak yeni bir hareket oluşturmuş durumda. Böylesine büyük şirketlerin Bitcoin’e yatırım yapmaları onun kurumsal olarak benimsenmesini hızlandıran en büyük hareket olarak görülüyor.

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version