Muhabbit

Kanada Polisi, 28 Milyon Dolarlık Bitcoin Ele Geçirdi!

DOJ’a göre; 28.151.582 dolar ve Kanada para biriminde 790.000 dolar değerinde 719 Bitcoin keşfedildi ve ele geçirildi.

Kanada polisi, ABD’ye iade edilen Kanadalı eski bir hükümet çalışanının şu an 28 milyon dolardan fazla değerde olan Bitcoin’ine el koyduğunu açıkladı.

Kanada Otoritesi 28 Milyon Dolarlık Bitcoin’e El Koydu

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) 10.03.2022 Perşembe günü bir açıklama yaptı. Kanadalı eski bir hükümet çalışanının ABD’ye iade edildiğini ve on milyonlarca dolarlık fidye ödemesiyle sonuçlanan düzinelerce fidye yazılımı saldırısı suçlamasıyla karşı karşıya kaldığını duyurdu.

DOJ, Nisan-Aralık 2020 arasında Sebastien Vachon-Desjardins‘in korunan bir bilgisayara komplo kurduğunu ve kasıtlı olarak zarar verdiğini ve bununla bağlantılı olarak bir fidye talebi ilettiğini de ayrıntılı olarak açıkladı. Adalet Bakanlığı, geçen yıl ocak ayında fidye yazılımı grubu Netwalker’ı bozmak için koordineli bir uluslararası yasa uygulama eylemi başlattı.

İddianameye göre Kanadalı, ”bilgisayar dolandırıcılığı ve elektronik dolandırıcılık yapmak için komplo kurmak, korunan bir bilgisayara kasıtlı zarar vermek ve Netwalker olarak bilinen karmaşık bir fidye yazılımına katıldığı iddiasıyla ortaya çıkan korumalı bir bilgisayara zarar verilmesiyle ilgili bir talep iletmekle.” suçlanıyor.

Adalet Bakanlığı Ceza Birimi’nden Başsavcı Yardımcısı Kenneth A. Polite Jr. şunları söyledi:

İster yurt içinde ister yurt dışında bulunsun, fidye yazılımının iddia edilen gelirlerine el konulması için yasal olarak mevcut tüm yolları kullanacağız. Departman, kripto para fidyelerini takip etmeyi ve ele geçirmeyi bırakmayacak, böylece fidye yazılımı aktörlerinin sanal para birimi kullanarak kanun yaptırımlarından kaçma girişimlerini engelleyecek.

Adalet Bakanlığı DOJ 10.03.2022 Perşembe günü yaptığı açıklamada, Kanada kolluk kuvvetlerinin ABD makamlarının talebi üzerine 27 Ocak 2022’de Quebec’te Vachon-Desjardins’i tutukladığını ve evinde bir arama emri yürütmeye başladıklarını da sözlerine ekledi.

Adalet Bakanlığı DOJ’a göre; aramalar sırasında memurlar, bugün itibarıyla yaklaşık 28.151.582 dolar ve 790.000 Kanada doları değerinde 719 Bitcoin keşfetti ve ele geçirdi.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version