Muhabbit

Kanadalı Banka Stablecoin Çıkarmayı Düşünüyor!

Kanadalı banka stablecoin üretmeye karar verdi!

Kanadalı banka

Kanadalı banka VersaBank, Çarşamba günü yaptığı duyuruda, rezervlerinde bulunan Kanada doları ile desteklenecek VCAD isimli bir dijital para üretmeyi planladıklarını söyledi!

Kanadalı banka, VCAD’in bir Kuzey Amerika bankası tarafından çıkarılan ve desteklenen ilk stablecoin olacağını söyledi. VersaBank, yatırım fonu yöneticisi 3iQ ve blockchain firması Mavennet arasında ortak bir girişim olan Canada Stablecorp ile yeni girişim için ortaklık kurduğunu söyledi.

Banka, Kanada doları mevduatları karşılığında dijital para birimini “finansal ortaklarına” tahsis ederek VCAD’i önümüzdeki aylarda kamuya sunmaya hazırlanıyor. Ortakların daha sonra VCAD’i doğrudan bireylere ve diğer işletmelere de satabilecekleri onaylanmış durumda.

Stablecorp CEO’su Jean Desgagne dijital para biriminin, geleneksel kripto para piyasasının iki büyük eksikliğini, yani volatilite ve güvenlik açığını kapatacağını söyledi. Banka ayrıca, sırasıyla VUS ve VEuro isimli ABD doları ve euro tarafından desteklenen dijital para birimlerini de geliştirmeyi planladığını belirtti.

VersaBank, tamamen dijital bir finans kuruluşudur. Buna ek olarak VersaBank’ın yan kuruluşu, kripto para saklama hizmeti sunmak için dijital bir platform da oluşturdu.

Bir banka tarafından desteklenmemesine rağmen 3iQ ve Mavennet, Kanada dolarına sabitlenmiş bir stablecoin başlatmıştı. Buna ek olarak VCAD, Kanada pazarındaki tek Kanada dolarına sabit bir token değil. Coinsquare an itibarıyla eCAD ve TrustToken’ın TrueCAD tokenlerinin alım satımına izin veriyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version