Muhabbit

Kanada’nın İlk Düzenlenmiş Kripto Borsası Hayatına Başladı!

Kanada’da bir ilk gerçekleşti.

Kripto borsası

Kanada’da düzenlenmiş ilk kripto para borsası olan Wealthsimple Crypto, ticaret platformunu bugün halka açıyor.

22 Eylül’den itibaren, Kanada’daki 13 eyalet ve bölgenin tamamındaki kullanıcılar yeni ürüne kaydolabilecek ve kripto para ticareti yapmaya başlayabilecek.

Açılışta Wealthsimple Crypto, kullanıcıların platformun mobil uygulaması üzerinden Bitcoin ve Ethereum alıp satmasına olanak tanıyacak. Para yatırma ve çekme işlemleri ise yalnızca Kanada doları cinsinden yapılabilecek.

Wealthsimple Crypto’nun halka açık lansmanı, şirketin 7 Ağustos’ta Kanadalı menkul kıymetler düzenleyicilerinden yasal onay almasından kısa bir süre sonra gerçekleşti. Wealthsimple Crypto, Kanada Menkul Kıymetler İdaresi (CSA) tarafından Kanada’da faaliyet gösterme yetkisine sahip olan tek kripto borsası olarak görünüyor.

Kamu lansmanından önce Wealthsimple Crypto beta sürümü olarak mevcuttu ve Kanadalıların platformu kullanmaya davet edilmek üzere olan bir sistem ile katılmalarına izin veriyordu. Şirketin temsilcilerine göre, şimdiye kadar 130.000’den fazla Kanadalı bekleme listesine katıldı.

Wealthsimple, kendi sıcak ya da soğuk cüzdanlarından herhangi bir kripto para birimi tutmayacaktır. Şirketin genel danışmanı Blair Wiley, Weathsimple’daki kripto muhafaza hizmetlerinin Cameron Winklevoss ve Tyle Winklevoss tarafından kurulan ABD merkezli büyük bir dijital varlık platformu olan Gemini tarafından sağlandığını söylüyor.

Wiley’e göre Gemini ile işbirliği, Wealthsimple Crypto’nun Kanada’da düzenlenmesine katkıda bulunan faktörlerden biri. Yönetici daha önce, çok fazla hizmet sunmaya çalışmanın, tamamen düzenlenmiş bir borsa haline gelmeye engel olabileceğini söyledi ve bu konu hakkında şunları belirtti:

Muhtemelen en basit açıklama, bizden önce gelen borsaların her hizmeti sunmaya çalışmasıydı. Bu borsalar, müşteriler için kripto alım satım, borsa işletimi, müşterilerin satın aldığı kriptoları muhafaza etme gibi servisleri bir arada bulundurmaya çalıştı. Bu bahsi geçen servisler kendi içinde uzun yasal gereklilikleri olan durumlar. Bir işletme tüm bunları yapmaya çalışırsa, düzenleyici onayı almayı çok daha zor hale getirir.

Toronto merkezli Wealthsimple, Y kuşağına odaklanan bir Kanadalı çevrimiçi yatırım yönetimi hizmetidir. Ayrıca şirket, Temmuz 2020’de kripto ticareti sunmayı planladığını da duyurdu.

Daha fazla borsa haberleri için: Borsa Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version