Muhabbit

Kara Murat, NFT’ler İle Yeniden Canlanıyor!

NFT koleksiyonundaki her eser orijinaline sadık kalınarak hazırlandı ve dijital illüstrasyonların her biri benzersiz ve tek olarak oluşturuldu.

Bir döneme damgasını vuran ve 50 yıllık bir geçmişi olan Kara Murat, blok zinciri teknolojisiyle yeniden hayatımızda… Artık NFT (değiştirilemez token) dijital sertifikalarıyla daha da ölümsüzleşti.

İlginizi Çekebilir: NFT Nedir?

Kara Murat’ın hikayesi bundan yıllar öncesine dayanıyor ve 5 Aralık 1971’de Günaydın gazetesi ile başlıyor. İlk kez Günaydın gazetesinin 4. sayfasında okurlarıyla buluşan kahramanımızın yaratıcısı ise Rahmi Turan.

Fatih’in Fedaisi Kara Murat’ isimli çizgi roman serisi, zamanında yoğun bir ilgiyle karşılaşınca 30 Ocak 1974’de 16 sayfalık dergi formatında ve renkli baskı olarak yayımlanmasına karar verildi. Rahmi Turan, derginin o tarihlerde 100 bin ila 140 bin hatta bir dönem 200 bin tiraja sahip olduğunu söylüyor. Daha sonra film yapımcısı Türker İnanoğlu’nun dikkatini çekiyor ve Kara Murat, Erler Film tarafından sinemaya uyarlanıyor.

Hepimizin çocukluk hatıralarında vardır ve eminiz hatırlıyorsunuzdur; Kara Murat’ı sinemada Cüneyt Arkın canlandırmıştı.

Kara Murat

Peki Kara Murat Fikri Nasıl Doğdu?

Rahmi Turan bunu kendisi bizzat şöyle anlatıyor. 1969’ların sonunda Günaydın gazetesinde yazı işlerinden sorumlu olduğunu ve gazetenin sahibi Haldun Simavi’nin kendisini çağırarak bir tarihi romanın gazetede iyi olacağını söylediğini aktarıyor. Dönemin iyi yazarlarından taslaklar aldıklarını ama tam olarak beğenmediklerini ve en son Rahmi Turan’ın Kara Murat’ı hayal dünyasında canlandırdığını öğreniyoruz. Röportajın detaylarını dinlemek isterseniz, alta Youtube linkini bırakıyoruz.

Kara Murat’ın hikayesi

Kara Murat’ın NFT Hikayesi

Şimdi tam 50 yıl sonra Kara Murat’ın bu sefer NFT macerası başlıyor. Sıkı bir Kara Murat hayranı olan Murat Muratoğlu, bu fikri blok zincirine taşıyarak Kara Murat hayranlarının bu eserlere dijital ortamda sahip olmasının yolunu açıyor. NFT koleksiyonundaki her eser orijinaline sadık kalınarak hazırlandı ve dijital illüstrasyonların her biri benzersiz ve tek olarak oluşturuldu.

Kara Murat koleksiyonu sınırlı sayıda (10 adet) satışla ve Avalanche tabanlı NFT pazarı kalao.io üzerinde bugün (10.02.2022) saat 22:00’de tanesi 10 Avax’tan açık artırmaya çıkacak. 10-11-12 Şubat 2022 boyunca açık artırma devam edecek.

NFT formatında bir dijital sanat eserine sahip olmanın birçok avantajı var. İçindeki sahiplik ve benzersizlik verisi şifreleniyor ve asla değiştirilemiyor. Bu sayede eserler taklit edilemiyor ve sanatçıların eserleri korunmuş oluyor. Üstelik rahatlıkla saklanabilir ve istenildiği takdirde satışa tekrar çıkartılabilir.

Günümüzde birçok sanatçı, eserlerini NFT formatında satışa sunuyor çünkü bu eserler hem ölümsüzleşecek hem de bunun yanında gelecekte paha biçilemez fiyatlara ulaşabilecek.

Web Sitesi: https://karamuratbenim.com/

Twitter: https://twitter.com/KaraMuratNFT

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version