Muhabbit

Karşınızda Blockchain ile Güçlendirilmiş Güvenlik Kamerası!

Blockchain teknolojisi güvenlik kameraları ile birleşiyor!

blockchain

Nesnelerin İnterneti için gizlilik odaklı bir platfrom olan IoTeX, blockchain teknolojisi ile desteklenen bir güvenlik kamerası olan Ucam için kamera üreticisi Tenvis Technologi ile ortaklık kurdu.

IoTeX’te iş geliştirme başkanı Larry Pang, Ucam kullanıcılarının kamera verilerine merkezsiz bir sistem üzerinden erişebileceklerini ve “kırılmaz” bir şifre ile giriş yapabileceklerini söyledi. Kamera veya bir kullanıcının cep telefonu tüm bilgisayar işlemlerini yönetir, bu da cihazlarda şifre çözmenin gerçekleştiği ve kullanıcıların kendi verilerini kontrol etmesine izin verdiği anlamına geliyor.

Pang, “Tüm verileri uçtan uca şifrelemek için özel bir anahtar kullanılıyor” dedi. Pang sözlerine, “Şartlar, koşullar ve politikalar yerine gizliliğimizi ve sahipliğimizi garanti eden bir teknolojiye ihtiyacımız var.” diyerek devam etti.

Sistem, internet tabanlı güvenlik kameralarının arkasında birçok şirketi rahatsız eden veri ve güvenlik ihlallerinden kaçınmak için tasarlandı. Amazon’un Ring kullanıcıları Aralık ayında, bilgisayar korsanlarının evlerinde insanları taciz etmek için sistemden yararlandıklarını içeren bir dizi şikayet belirtti. Bu yıl Google Nest kamera kullanıcıları da buna benzer bir olay yaşadı. Bunlardan biri, bir kişinin 2 yaşındaki bir kızın yatak odasına pornografik sesler oynatması ile ilgiliydi.

IoTeX yöneticisi, “Bu tür bilgisayar korsanlarının hepsi ‘ön kapıdan geçiyor.'” dedi. Yönetici, “Bunlar, kaba kuvvetle saldırıyı yaptıkları şifre tabanlı ihlaller. 8 karakterli bir şifre birkaç dakika içinde kırılabilir.” dedi.

Ucam’in, blockchain altyapısını kullanarak, kripto para birimlerine özgü uçtan uca şifrelemeyi, blockchain altyapısını kullanarak, kamera sektörüne getireceği bildiriliyor. Pang, teknoloji meraklısı olmayan Ucam kullanıcılarının bile istedikleri geleneksel kamera özelliklerinden tam teşekküllü yararlanmaya başlayacaklarını belirtti.

Huzur ve mahremiyetten daha ciddi bir günlük yaşam sorunu var mı? Bu, insanların kriptoya girişi için bir fırsat!

IoTeX yöneticisi, “Müşterileri kripto kullanıcılarına dönüştürmeyi deneyebiliriz” diyor. Ayrıca yönetici, temel teknolojinin dijital para birimine aşına olmayanlara ulaşmak için yepyeni bir yol sağlayacağını belirtiyor.

Son Yazılar

Exit mobile version