Muhabbit

Karşınızda Ethereum 2.0’ın yeni test ağı!

Acaba Ethereum 2.0’ı ne zaman hayatımıza girecek?

Bir blockchain firması olan Prysmatic Labs, Ethereum 2.0 için yeni bir test ağı başlatıldığını duyurdu.

10 Haziran’da yapılan duyuruya göre, Prysmatic Labs önceki Topaz test ağının geliştirilmiş versiyonunu temsil eden Onyx ağını yakın zamanda piyasaya sürecek.

Görünüşe göre Onyx test ağı, ana ağın başlatılmadan önceki son durağı olacak. Bundan dolayı, Topaz ağına nazaran Onyx test ağı çok daha gelişmiş özelliklere sahip olarak geliyor.

Söylenenlere göre Onyx ağı, ağ mesajı işleme gibi yeteneklere sahip. Ayrıca Ethereum 2.0’ın sunacak olduğu özellikler için uygun bir test ağı olarak görünüyor. Prysmatic Labs, geçtiğimiz günlerde Topaz ağına yapılan desteklerin sona ereceğini, işlemlerin Onyx ağında devam edeceğini duyurdu.

Bildiğiniz gibi, Ethereum 2.0 ile birlikte staking hizmeti hayatımıza girecek. Madenciliğe benzeyen staking işleminin çalışma mantığı şu şekilde; kullanıcılar, belirli bir süre cüzdanlarında Ethereum beklettiklerinde, belli şartlar ve zaman sürecinde Ethereum kazanacaklar. Bundan dolayı, Ethereum’un test ağı çok titiz bir şekilde işletiliyor.

Çok uzun zamandır Ethereum 2.0 lansmanına yaklaşmış gibi görünüyoruz. Bu son güncelleme ile birlikte yatırımcılar, Ethereum’un sahip olduğu belli başlı sorunları ve sınırlamaların çözüleceğine inanıyor.

Tüm bu yaşananlara rağmen, bir çok kişi Ethereum 2.0 lansmanının yine gecikeceğini düşünüyor. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde, Ethereum CEO’su Vitalik Buterin ağzından Ethereum 2.0’ın çıkış tarihini kaçırmıştı fakat sonrasında çok hızlı bir şekilde söylemini geri çekmişti.

Son Yazılar

Exit mobile version