Muhabbit

Kazakistan Kişisel Yatırımcılara Sınır Koydu!

Kazakistan’daki kişisel yatırımcılar, gelirlerini beyan etmek zorunda kalabilir.

Bloomberg

bloomberg muhabbit

Kazakistan, aylık gelirlerini bildirmeyen kişisel yatırımcılara kripto para alım işlemleri için sınır koydu!

Yerel bir haber ajansından elde ettiğimiz bilgilere göre Kazakistan, gelir beyan etmeyen kişisel yatırımcılara sınır getirdi.

Geçtiğimiz aylarda Finansal Hizmetler Düzenleme Komitesi tarafından önerilen yeni tasarı, Ekim ayının sonlarında kabul edilmiş ve hayata geçirilmiş.

Astana Finansal Hizmetler Kurumu (AFSA), konu hakkında şunları söyledi:

Dijital varlıklara yapılan yatırımların çok riskli olduğunu düşünüyoruz. Sermayenin tamamının kaybedildiği senaryolar dolayısıyla, kişisel yatırımcılara sınırlamalar getirdik.

Finansal Hizmetler Kurumu, kişisel yatırımcılar için iki farklı sınırlama getirdiğini belirtiyor. Gelirlerini beyan etmeyen yatırımcılar, bundan böyle sadece aylık 1.000 $ kadar kripto para yatırımı yapabilecek. Daha fazla yatırım yapmak isteyen kişisel yatırımcılar, gelir ve varlık beyanında bulunmak zorunda olacak.

Kazakistan Vatandaşları Gelirlerini Beyan Edecek

Gelir ve varlık beyanında bulunan yatırımcılar, yıllık gelirlerinin %10’una veya elinde bulundurduğu varlıkların %5’ine kadar kripto para yatırımı yapabilecek. Tabi bu sınırın bir de üst limiti var. Elde ettiğimiz bilgilere göre Kazakistan, bu üst limiti 100.000 $ olarak belirledi.

Ayrıca AFSA, Kazakistan’daki kripto para piyasasının gelişmesi adına bir yol haritası çalışmalarına başlandığını da belirtti. Görünüşe göre yol haritası 2022 yılına kadar uygulanacak.

2022 yılı boyunca, kripto para borsaları test modunda işlem gerçekleştirecek. Pilot projemiz sona erdiğinde ise, gerekli görüldüğü takdirde ulusal mevzuatta ve AIFC yasalarında değişiklikler yapılacak.

Sizce Kazakistan, gerekli gördüğü bu düzenlemeleri başarılı bir şekilde uygulayabilecek mi?

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Muhabbit Market Cap için: Muhabbit Market Cap

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version