Muhabbit

Kazakistan, Kripto Para Madencilerine Yönelik Yeni Kurallar Açıkladı!

Ülke, kripto para madencilerinin faaliyetlerini bildirmeleri için yeni kurallarını açıkladı. 

Kazakistan hükümeti, kısa süre önce yayımladığı bir bildiri ile kripto para madencilerinin faaliyetlerini bildirmeleri için yeni kurallarını açıkladı. 

Kazakistan Dijital Kalkınma Bakanlığı tarafından 29 Nisan 2022 tarihinde yayımlanan kurallar, ülkedeki kripto para madencileri için kayıt ve raporlama gereksinimlerini içeriyor. 

Bu kapsamda, yeni madencilerin, faaliyete başlamadan 30 veya daha fazla gün önce şirket adlarının yanı sıra IP adreslerini ve sorumlu tarafların iletişim bilgilerini kaydetmesi gerekecek. Ayrıca bu raporlama işlemi içinde beklenen güç kullanımı, donanım gereksinimleri ve yatırım miktarlarının da yer alması gerekiyor.

Yani bundan böyle ülkedeki madenciler, Kazakistan‘da ikamet ettiklerini kanıtlamak zorunda kalacaklar. Ayrıca, mevcut madencilerden bu bilgiler hakkında üç ayda bir güncelleme yapılması da gerekiyor. Bunun yanında faaliyetlerine son vermek isteyen kripto para madencilerinin de bu bildirimi önceden bildirmeleri gerekecek.

Hükümet yetkilileri geçtiğimiz yılın sonunda Kazakistan’daki enerji kıtlığı nedeniyle bu kuralları kısmen uygulamaya başladı. Bu şartlara uymayan ve faaliyetini devam ettiren madencilerin ise madencilik ekipmanlarına el konulmaya başlandı. Yapılan açıklamada yeni çıkarılan kuralların aslında yeni bir gelişme değil de daha çok mevcut uygulamanın geliştirilmesi olarak algılanması gerektiği belirtildi.

Madencilerin Odak Noktası Kazakistan

Bilindiği üzere Kazakistan, kripto para madencileri için odak noktası haline gelen bir ülke oldu. Bu durumda en büyük etken olarak ise ülkedeki elektrik ücretlerinin düşük olması gösterilebilir. Çin baskısından kaçan madenciler, o zamana kadar dünyanın en büyüğü olan bölgeden kaçarak kendileri için en uygun yerleşim yerlerine akın etmeye başladı. İşte Kazakistan da bunların başında geliyor.

Btc Madencilik Genel

Ancak artan talep ve bunun getirdiği bazı olumsuzluklar da hükümet yetkililerini harekete geçirmiş durumda. Kontrolü elinden bırakmak istemeyen yetkililer, çeşitli kurallar koyarak düzenin bozulmasını engellemek isiyor. İşte bunların bir sonucu olarak da sürekli yeni kural ve kanun tasarıları çıkmaya devam ediyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version