Muhabbit

Kazakistan, Kripto Para Madencilerinin Kullandıkları Enerjiden Ek Ücret Alacak!

Kazakistan’daki kripto para madencileri, Kw saatlik elektrik başına ekstra ücret ödeyecek.

Bitcoin

Ohio Bitcoin madencilik

Kazakistan’daki kripto para madencileri, dijital para çıkarmak için kullandıkları elektrik için diğer tüketicilerden daha fazla ödeyecek. Ülkenin Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev bu hafta “bütçeye yapılan vergiler ve diğer zorunlu ödemeler” yasasını değiştiren yeni bir yasayı imzaladı.

Konu hakkında açıklama yapan bazı yetkililer, ek ücretin şu anda ülkede faaliyet gösteren kripto para madencilerini “zor durumda bırakacağını” iddia ediyor. Ancak, yerel medya tarafından yasa tasarısının yazarı olarak gösterilen milletvekili Albert Rau, yeni yasanın kabul edilmesinden herhangi bir “kritik sonuç” çıkmayacağını söylüyor.

Yeni yasa hakkında açıklama yapan ülkedeki kripto para sektörünün temsilcileri, hareketin çok uygunsuz bir anda geldiği konusunda Rau’nun görüşlerine katılmayarak tepkilerini dile getirdi. Bunun yanında Kazakistan Ulusal Blockchain ve Veri Merkezi Endüstrisi Birliği üyeleri de kripto para madencileri ile ilgili alınan bu kararın “sektörün yatırım çekiciliği üzerinde çok olumsuz bir etkisi olacağını” söyledi.

Asıl endişenin, fazladan alınacak olan bu ücretin, Çin Halk Cumhuriyeti’nde kripto para madenciliğine yönelik devam eden baskının ortasında başka yetki alanları arayan Çinli şirketleri geri çevirebileceğine yönelik olduğu belirtiliyor. Bilindiği üzere Kazakistan, son birkaç yılda ülke yavaş yavaş kripto para endüstrisine ısındığından ve ucuz enerji hizmeti verdiğinden, diğer potansiyel madencilik destinasyonları arasında görülüyor. Hatta ülke, Çin’den ayrılan madencilerin odak noktası haline gelmiş durumda.

Madenciler Kazakistan’a Göç Ediyor

Mayıs ayında, Shenzhen merkezli madencilik şirketi Bit Mining, iki yerel firma ile ortaklaşa Kazakistan’da 100 MW’lık bir madencilik veri merkezi kurmayı planladığını duyurdu. Haziran ayında, Çinli yetkililer Bitcoin madenciliği operasyonları üzerindeki baskıyı yoğunlaştırdığı için şirket, madencilik cihazlarını oraya sevk etmeye başladı. 

Yine geçen ayın başlarında, Hangzhou merkezli madencilik donanımı üreticisi Canaan, daha fazla Çinli madencinin Orta Asya’ya taşınmayı düşündüğü için Kazakistan’da bir satış sonrası servis merkezi kurdu.

Tüm bu gibi gelişmelerin sonrasında ülke yetkililerinin ne gibi bir adım atacağı merakla bekleniyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version