Muhabbit

Kazakistan Kripto Para Ve Madencilik Yatırımcısı Arıyor!

Kazakistan Hükümeti, ülkenin geleceğinin bir kısmını blockchain teknolojisiyle desteklemeyi planlıyor.

Kazakistan hükümeti, önümüzdeki üç sene içinde kripto para birimleri ile ilgili ve madencilik faaliyetlerine bağlı olarak 740 milyon$’lık yatırım hedefi koyduklarını açıkladı.

Haber ajansı Astana Times‘ın 16 Haziran’da yaptığı bir habere göre, Kazakistan’ın Dijital Kalkınma, İnovasyon ve Uzay Sanayi Bakanı Askar Zhumagaliyev koydukları bu hedefi Kazak parlamentosuna sundu.

ABD’nin ve Güney Kore’nin İzinde

Kripto paralar hakkında düzenlemeler ve olası bir yasak hakkında tartışılan parlamentoda Zhumagaliyev, ABD, İsveç ve Güney Kore gibi ülkelerin bu alanda yaptığı yatırımlara ve ilerlemelere parmak bastı.

Ayrıza Zhumagaliyev, Kazakistan’a yapılan 201 milyon$’lık kripto para yatırımına dikkat çekti. Ülkede 14 adet kripto para madenciliği çiftliği bulunduğunu söyleyen Zhumagaliyev, bu sektör ile birlikte Kazakistan’ın da büyüdüğünü söyledi.

Zhumagaliye, “uluslararası uzmanlar ile hazırlanan rapora göre, önümüzdeki üç yıl içinde bu sektörden 740 Milyon$ bekliyoruz” dedi.

Vergisiz Kripto Madenciliği

Parlamentoda görüşülen yasa tasarısına göre, ülkede herhangi bir şekilde kripto para madenciliği yasaklanmayacak.

Aralık 2019’da Kazakistan, kripto para madenciliğinden elde edilen gelirden vergi almayacağını bildirmişti. Ülkede var olan bir kanuna göre, sadece “itibari para” ile elde edilen gelirin vergisi verilebilir. Bunun en büyük sebeplerinden biri ise, Kazakistan hükümetinin kripto madenciliğini bir girişimcilik fırsatından ziyade, teknolojik bir ilerleme olarak görmesi.

Ayrıca, tıpkı madencilik donanımı kullanan madencilik çiftliklerinde olduğu gibi kripto veri merkezleri de Kazakistan’da vergilerden muaf durumda.

Son Yazılar

Exit mobile version