Muhabbit

Keep Network Bitcoin’i DeFi’a Dahil Ediyor

tBTC ile birlikte Keep Network Bitcoin’i Ethereum blockchaini üzerinde işler hale getirmeyi amaçlamakta.

keep network

Günden güne farklı projeler ile karşı karşıya kalıyoruz. Bu seferki ise Paradigm, Fenbushi Capital ve Collaborative Fund’dan toplamla 7.7 milyon $ yatırım toplamayı başaran Keep Network. Şirket 2018 Kasım’ında da Tim Draper ve Polychain Capital’dan da yatırım almayı başarmıştı.

tBTC ile birlikte Keep Network, Bitcoin’i Ethereum blockchaini üzerinde işler hale getirmeyi amaçlamakta. Benzer projeler mevcut değil mi? Evet mevcut, Wrapped Bitcoin (WBTC). Fakat Keep Network tBTC ile Bitcoin’in sadece Ethereum blockchaininde çalıştırmayı amaçlamıyor. Keep Network, tBTC’yi DeFi üzerinde de kullandırabilmeyi amaçlamakta. Bu sayede DeFi üzerinde Bitcoin, lending işlemleri, faiz işlemleri, finansal gizlilik başvuruları gibi farklı alanlarda da kullanılabilir hale gelecek. tBTC’yi DeFi üzerinde collateral (teminat) olarak da kullanmayı hedefleyen Keep Network Ethereum ve Bitcoin’in birlikte kullanılabilmesini sağlayacak.

MakerDao Başkanı Steven Becker’a göre de Bitcoin ve Ethereum’un birlikte kullanılması, blockchain endüstürisinin daha hızlı ve daha sağlam bir şekilde büyümesine katkıda bulunacak.

tBTC mükemmel bir konsept, iki temel kavramı birbirine bağlıyor.

tBTC’nin MakerDao’da teminat olarak kullanılıp kullanılmayacağına ise Becker şu şekilde cevap verdi:

MakerDao kullanıcıları önümüzdeki haftalarda tBTC’nin platformda teminat olarak kullanılıp kullanılmayacağına karar verecek.

Toplanan 7.7 milyon $’lık fonun tamamen tBTC geliştirmeleri için kullanılacağını belirten Matt Luongo, Bitcoin’lerin bir “off chain” protokolü sayesinde tBTC’ye çevirileceğini belirtti.

Keep Network ile Bitcoin’in Ethereum DeFi’ı üzerinde kullanılabilecek olması hakkında ne düşünüyorsunuz? Geçtiğimiz günlerde teminat olarak USD Coin’i (USDC) ekleyen MakerDao, tBTC’yi teminnat olarak kabul etmeye başlayabilir mi?

Son Yazılar

Exit mobile version