Muhabbit

Kenya Merkez Bankası, Lisanssız Fintech Girişimlerinin Faaliyetini Durduruyor!

Merkez Bankası, lisans almayan iki şirket ile iş yapılmasını istemiyor.

kenya merkez bankası

kenya merkez bankası

Kenya Merkez Bankası (CBK), ülkedeki finans kurumlarına, iki Nijeryalı fintech girişimi Flutterwave ve Chipper Cash ile iş yapmaktan vazgeçmelerini emretti. 

Banka tarafından yayımlanan emir, CBK başkanı Patrick Njoroge’nin gazetecilere iki kuruluşun Kenya’da faaliyet göstermek için lisanslı olmadığını söylemesinden kısa süre sonra geldi.

CBK tarafından yapılan açıklamadan önce, Kenya’daki bir Yüksek Mahkeme, fintech devinin iddia edilen yasa dışı faaliyetlerine ilişkin bir soruşturmaya yol açmak için Flutterwave’in banka hesaplarının dondurulmasına karar vermişti. Mahkeme kararı daha sonra Kenya’nın Varlık Kurtarma Ajansı’nın (ARA) Flutterwave’in yaklaşık 60 milyon dolara sahip olduğu bildirilen 50’den fazla banka hesabına erişimini engellemesini sağladı.

Daha önce belirtildiği üzere ARA, Flutterwave’in iddialara göre ticari hizmetler sağlamadığını, bunun yerine kara para aklama faaliyetlerine dahil olduğunu savundu. Ancak Flutterwave tarafı iddiaları reddetti ve “bunu doğrulayacak kayıtlara sahip olduğunu” iddia etti. Bu yılın başlarında 250 milyon dolar toplayan fintech şirket, aynı zamanda operasyonlarında “en yüksek düzenleyici standartları koruduğunu” iddia etti.

Buna ek olarak, fintech firmasının açıklamasında, kara para aklama karşıtı uygulamaları ve operasyonları, büyük firmalardan biri tarafından düzenli olarak denetlendiği belirtildi.

Lisanssız İşlem Yapılıyor

Flutterwave, düzenleyicilerle birlikte çalıştığı açıklamasında, Njoroge’nin açıklamaları ve CBK’nın Kenya finans kurumlarının CEO’larına 29 Temmuz tarihli açıklamasında, ARA’nın Flutterwave’in lisans ve yetki olmaksızın para havalesi ve ödeme hizmetleri ile uğraştığı yönündeki iddialarını yineliyor.

Bu arada açıklama, Kenya finans kurumlarının başkanlarını iki fintech şirketinin faaliyet lisansı durumu hakkında bilgilendirmenin yanı sıra, CEO’lardan yedi gün içinde kurallara uyduklarını onaylamalarını da talep ediyor. CBK tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer veriliyor:

“Flutterwave ve Chipper ile uğraşmayı derhal durdurmanız ve vazgeçmeniz isteniyor. Bundan sonra, talebin ilan tarihinden itibaren yedi gün içinde CBK’ya direktife uyduğunuzu onaylamanız gerekiyor.”

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version