Muhabbit

Kenya’da Kripto Paralar İle Yapılan Dolandırıcılık Faaliyetleri Rekor Düzeye Ulaştı!

Yetkili, yatırımcıların kripto para dolandırıcılık faaliyetleri nedeniyle 120 milyon dolar kaybettiğini belirtti.

Kenyalı bir hükümet yetkilisi, kısa süre önce yaptığı açıklamada, Kenyalıların geçtiğimiz yıl kripto para dolandırıcılık faaliyetleri nedeniyle 120 milyon dolar kaybettiğini belirtti. 

Aynı zamanda bir kabine yetkilisi de olan Joe Mucheru, birçok Kenyalının doğru bilgiye sahip olmadıkları için dolandırıldığını dile getirdi. Yetkili bu konuda çeşitli önlemler alınması gerektiğini belirtiyor. Bunun ise, medyanın doğru bilgileri aktararak yardımcı olması durumunda bir şekilde para kaybeden Kenyalıların sayısında azalma olabileceğini belirtiyor.

Mucheru, yakın zaman önce çevrim içi olarak düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmada, medyanın üzerine düşeni yapması durumunda fonlarını suçlulara kaptırdıktan sonra zarar görenlerin sayısının azaltılabileceğini öne sürüyor.

“Bu konuları rapor ederken veya araştırırken bile, insanlara, nereye yatırım yapmaları gerektiği, kendilerini nasıl korumaları gerektiği konusunda rehberlik ediyor olabilirsiniz.”

Mucheru ayrıca, hükümet ve medya arasında fikir ve bilgi paylaşımının çok önemli olduğunu dile getirdi. Bunun ise, tarafların daha da fazla iş birliği yapması ile mümkün olabileceğini de sözlerine ekledi.

Kenya’da Kripto Paraların Benimsenme Oranı Artmaya Devam Ediyor!

Bilindiği üzere son zamanlarda, Kenya’daki kripto para faaliyetleri gözle görülür derecede artmaya başladı. Londra merkezli bir kripto para borsası olan Luno tarafından yapılan bir araştırmada, Kenya’nın kripto para alanında oldukça ilerleme kaydedeceği söyleniyor. Hatta Luno’nun Afrika genel müdürü Marius Reitz, şu anda Kenya’nın toplam nüfusunun yaklaşık %10’unun dijital varlıklara sahip olduğunu da belirtiyor.

Kenya, dünya çapındaki en iyi Bitcoin savunucusu ülkeleri arasında yer aldığı için vatandaşlar kripto paralara oldukça fazla ilgi gösteriyor. Ancak bu durum bazı risk ve tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Bu kapsamda da Kenya, diğer birçok Afrika ülkesi gibi, kripto paralar kullanılarak gerçekleştirilen dolandırıcılık faaliyetleri ile boğuşuyor. Son dönemlerde ise bu faaliyetlerde artış olduğu belirtiliyor.

Örneğin son olarak, Aralık 2021’de, Kenyalı bir iş insanı olan Aidos Kuneen’in, kripto para birimi aracılığıyla yatırımcıları dolandırmakla ilgili iddialarla karşı karşıya kaldığı belirtiliyor. Konu ile ilgili yayımlanan bir raporda, iş insanının yaklaşık 140 milyon dolarlık bir dolandırıcılık faaliyetinde yer aldığı belirtiliyor.

İşte bu gibi faaliyetlerin artması nedeniyle açıklama yapan Mucheru, Kenyalılara rehberlik etmenin yanı sıra Kenyalı medya kuruluşlarını yatırımcılar tarafından kullanılabilecek bilgi depoları haline gelmesi için uyarıda bulundu.

“İnsanların gerçekten ihtiyaç duyduğu birçok bilginin deposunu oluşturmalısınız.”

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version