Muhabbit

Kevin O’Leary, Regülasyonlar ve DeFi Hakkında Konuştu!

Ünlü yatırımcı Kevin O’Leary, “stablecoin”lerin regülasyona uğraması gerektiğini düşünüyor.

Kevin O'Leary Kripto Para

Kevin O'Leary Kripto Para


Griffin Milks adlı Youtube kanalına katılan Kevin O’Leary verdiği röportajda, portföyünü oluşturduğundan beri ilk defa kripto paraya altından daha fazla yatırım yaptığını açıkladı. Bununla birlikte O’Leary, portföyünde bulunan altınları satma niyetinde olmadığını ancak kripto paralara ve dijital varlıklara olan ilginin dünya çapında artmaya devam ederse risklerini o oranda artıracağını söyledi.

Kevin O’Leary DeFi Hakkında Konuştu!

Kevin O’Leary programda, DeFi’nin nimetlerinden de bahsetti. Geleneksel kredi sisteminin DeFi’ya göre iyi bir sistem olmadığını dile getirdi. Bankalarda 30,60 ve 90 gün teminatlı 3,5-5,5 arasında faiz almakla uğraşmak yerine DeFi’da “stake” veya “farm” seçeneğine sahip olan “coin”leri alıp anlık faizini almaktan bahseden Kevin O’Leary, kripto para piyasasından baya bir etkilenmiş görünüyor. Kevin O’Leary sözlerine şu şekilde devam etti:

İnsanların bütün paralarını kripto paralara koymasını söylemiyorum. Şimdilik portföyümün %3’ünü kripto paralar için ayırdığımı söyleyebilirim. Bu miktarı artırmak istiyorum. Muhtemelen yıl sonuna kadar miktarı %3’ten %7’ye çıkaracağım.

“Stablecoin”ler konusuna değinen O’Leary şunları söyledi:

Kripto para borsaları veya kripto para sektöründe hizmet veren finans kuruluşları “stablecoin”lerle fonlanıyor. Ancak “stablecoin”ler devletler tarafından henüz düzenlenmedi. Temkinli yaklaşmamı gerektirecek bir konunun da bu olduğunu söyleyebilirim.

USDC’nin piyasa değeri neredeyse 30 milyar doları bulduğunu söyleyen Kevin O’Leary şunları söyledi:

Kripto paralar, USDC ile alınıyor. USDC ise dolar ile alınıyor. Eğer insanlar dolar ile USDC alıp daha sonra DeFi’da “stake” veya “lending” işlemleriyle %5-10 kar sağladıktan sonra USDC’lerini geri dolara çeviriyorsa, devlete hesap vermek zorunda. Bu yüzden kripto paralar hatta “stablecoin”ler hızlı bir şekilde regülasyona uğrarsa kripto para sektörü daha hızlı büyüyebilir ve önündeki endişeler kalkabilir.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version