Muhabbit

Kırgızistan Kripto Para Düzenlemelerine Başlıyor!

Ülke kripto para endüstrisi için yasa tasarısı geliştiriyor.

kırgızistan

kırgızistan

Orta Asya ülkesi Kırgızistan’ın Merkez Bankası, ülkedeki kripto para birimi endüstrisini düzenlemek için bir yasa tasarısı üzerinde çalışma başlattığını duyurdu.

13 Kasım tarihinde yapılan bir duyuruya göre, Kırgız Cumhuriyeti Merkez Bankası, endüstri paydaşlarına danışarak kripto para birimi değişimlerini düzenleyecek bir yasa tasarısı geliştiriyor.

Banka, yasa tasarısının kripto para birimi dolandırıcılığı düzenlemeleri, mali suçlarla mücadele etmek, tüketici ve yatırımcı haklarını korumak amacıyla kripto para birimlerinin alım ve satımını düzenleyeceğini belirtti.

Yeni başlayan düzenlemelerin beklenen faydaları arasında banka, dijital finansal ürünlerin gelişimini, iş dünyası için uygun koşulları ve hatta dijital varlıklar için resmi bir vergi rejiminin olası getirilmesini amaçlıyor.

Bununla birlikte, banka, kripto para mevzuatının kendi payına düşen engellerle gelmesini de bekliyor ve birçok özel kripto para biriminin sınır ötesi doğasının, izleme ve uygulama için uygun altyapı olmadan yasanın uygulanmasını zorlaştıracağını belirtiyor.

Nitekim banka, düzenleme eksikliği ve kripto para piyasasının doğası nedeniyle, yeni yasaya tabi olacak işletme sayısı hakkında kesin veri bulunmadığını da belirtiyor. 

Duyuruya göre banka, kripto para düzenlemelerinin kripto ile ilgili işletmeler için daha fazla kesinlik sağlamasını ve hükümet bütçesi üzerinde önemli bir etki olmadan yatırım çekmesini bekliyor.

Banka, yeni çıkacak olan yasa tasarısı için önerileri 27 Kasım tarihine kadar kabul edecek ve ardından 4 Aralık tarihine kadar resmi sicil kayıtlarında yayınlayacak.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version