Muhabbit

Kırgızistan, Ülkede Lisanssız Borsa İstemiyor!

Kırgız Hükûmeti ülkedeki kripto para işlemlerini düzenlemeyi planlıyor.

Kırgız Cumhuriyeti, ülkedeki kripto para birimi işlemlerini düzenlemeyi planlıyor.

Kırgızistan Merkez Bankası (NBKR) 12 Şubat tarihinde yaptığı bir açıklama ile ülkede faaliyet gösteren kripto para birimi borsalarını lisanslama planlarının olduğunu duyurdu.

Merkez bankası başkanı Tolkunbek Abdygulov, bankanın kripto para işlemlerini düzenleme niyetinin yerel kripto yatırımcıları için güvenli bir ortam yaratmak olduğunu açıkladı. Planın ana hedefinin ise, kripto para borsalarının alım satım işlemleri için lisans sağlamak olduğunu söyledi. Tolkunbek yapılacak olan lisanslamanın dolandırıcılık faaliyetlerini önleyeceğini ve bir miktar güvenlik sağlayacağını açıkladı. Ona göre lisanslama ayrıca borsalara bir miktar inanç kazandıracak ve borsalar lisanslı olması durumunda fonlarını kaybetme korkusu yaşamayacak.

Bilindiği üzere Kırgız hükümeti, yerel kripto para yatırımcılarını koruma hamlesinin bir parçası olarak, ilk adımını Kasım 2020’de yaptığı bir yasa tasarısı ile atmıştı. Ardından, Ocak 2021’de kamuoyunun tartışması için iki yasa tasarısı da önerdi. Abdygulov yaptığı açıklama ile tasarının yıl bitmeden kesinleşmesini bekliyor.

Bankanın kripto para yatırımcılarını koruma planına rağmen Adygulov, vatandaşları yüksek volatilite ve risk nedeniyle kripto para yatırımıyla ilgili risklerin farkında olmaları konusunda uyardı. Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin fiyatının hızla düşebileceğinden ve yatırımlarının kaybına yol açabileceğinden bahsederek vatandaşlarının dikkatli olmalarını istedi.

Kırgız Cumhuriyeti, kripto para düzenlemelerini faaliyete geçirmeyi düşünen tek ülke değil. Kripto para ile ilgili yasalar henüz tam bir biçime sahip olmasa da, diğer birçok ülke de ülkelerindeki kripto para faaliyetlerini düzenlemeyi planlıyor. 

Son zamanlarda Nijerya, kurumların kripto işlemlerine girmesini yasakladı ve hâla kripto para ile işlem yapan tüm hesapların kapatılmasını emretti. Hindistan hükümeti ayrıca kısa süre önce ülkedeki tüm kripto para birimi işlemlerine genel bir yasak koyma planını duyurdu. Aynı şekilde, Sırp hükümeti halihazırda bir kripto yasası olan birkaç ülkeden biri. 

Görüldüğü üzere hükûmetler kripto paralar ile ilgili yapacakları yasal düzenlemelerle kontrolü elinde tutmayı hedefliyor.

Borsa haberleri için: Borsa Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version