Muhabbit

Kişisel Yatırımcılar Kurumsal Yatırımcılardan Daha Fazla BTC Alıyor!

Kişisel yatırımcılar faaliyet göstermeye başladı!

Milyarder

milyarder bitcoin

ABD’nin önde gelen yatırım bankası JPMorgan Chase’in araştırmasına göre, kişisel yatırımcılar, Bitcoin almak için fintech şirketleri ile beraber çalışıyor.

JPMorgan’ın verileri, kişisel yatırımcıların PayPal ve Square kullanarak 187.000 $’den fazla Bitcoin satın aldığını göstermekte.

Bu arada kişisel yatırımcılar, kurumsal yatırımcıları da performans olarak geride bırakıyor. JPMorgan’ın analisti, kurumların bu dönemde 173.000 BTC aldığını tahmin ediyor.

JPMorgan araştırmasını yaparken, Chicago Mercantile Exchange gibi kurumsal aracılardan gelen fon akışlarını ve ayrıca BTC alımları üzerindeki büyük fonlardan gelen duyuruları analiz etti.

Oanda Corp’ün kıdemli pazar analisti Ed Moya, bu faaliyetleri sosyal medyaya, mevcut NFT popülaritesine ve teşvik ödemelerine başladı.

Reddit olaylarının sakinleşmesi ile beraber, dijital sanat eserleri gibi yenilikler, kişisel yatırımcıları aldıkları 1.400 $’lık teşvik paketi ile kripto paralara yönlendiriyor.

Yaşanan Reddit olaylarının birçok kripto yatırımcısının canını yaksa da, Moya’ya göre Bitcoin’in yükselişi esnasında yaşanabilecek bu olaylar, piyasanın “tuzu, biberi”.

MJP Varlık Danışmanlığı Başkanı Brian Vendig, Bitcoin’e yapılan son kurumsal yatırım dalgasının ardından, kişisel talebin artmasının en büyük sebebinin FOMO olduğunu öne sürdü.

Glassnode’dan gelen verilere bakacak olursak, kişisel yatırımcılar, yatırımcılarını hızlandırmış gibi görünüyor. Bu bilgilerin ışığında Glassnode, 2021 yılında tüm kripto sektörü büyüdü dedi.

Kripto sektörünün büyümesi, kişisel yatırımcıların piyasaya hızlı bir giriş yaptığının güçlü bir göstergesi.

Muhabbit Market Cap için: Muhabbit Market Cap

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version