Muhabbit

Klima DAO, 100 Milyon Dolarlık Karbon Dengelemesi Yaptı!

Blok zinciri yoluyla iklim düzenlemesi gittikçe daha popüler bir hale geliyor!

klıma dao

klıma dao

İklimin düzenlenmesine odaklanan Klima DAO, 12 Kasım’daki verilere göre 9 milyon tonun üzerinde karbon dengelemesi sağladı. 9 milyon ton karbon dengelemesi yaklaşık 100 milyon dolar bütçe ile sağlanabiliyor.

Klima DAO’nun yaptığı karbon dengeleme miktarı, Gürcistan, Jamaika veya Papua Yeni Gine’nin yıllık yaptığı karbon dengelemesine eş değerdir. Kripto paralarla alakalı işlemlerin çevreyi çok fazla kirlettiğine dair söylentilere Klima DAO iyi bir cevap olabilir.

Karbon dengelemesi; doğadaki arazilerin korunması veya ormanların ve sulak alanların restore edilmesi gibi doğayı güçlendirmeyi ve iklimi düzeltmeyi hedefleyen faaliyetlerin yapılmasını sağlar. Sanayi devrimi ve teknolojinin gelişimiyle beraber çevreyi kirletmemiz kaçınılmaz gibi görünüyor. Ancak karbon dengelemesiyle beraber bir yerde aldıklarımızı diğer tarafta sağlayarak doğanın dengesini bozmamaya çalışırız.

Siz de Klima DAO’nun “token”ı olan Base Carbon Tonnes (BCT) stake ederek karbon dengelemesi yapabilirsiniz. Blok zincirdeki mevcut 10,7 milyon BCT’nin yaklaşık %85’i kilitlendi. Her bir BCT, “Verified Carbon Unit” üzerinden 1 ton karbonu temsil eden kripto paradır. Proje, Sushiswap’ta teşvikli likidite havuzları sunarak BCT “token”larının daha fazla kullanılmasını hedefliyor.

Blockchain aracılığıyla iklim değişikliği kontrolü, hem teknoloji meraklısı hem de çevreye duyarlı kişiler arasında ortak bir konu haline geldi. İskoçya’daki GOP26 etkinliği sırasında, Birleşik Vatandaşlar Örgütü ve İklim Değişikliği Koalisyonu’ndan gruplar, yeşil ekonomi girişimlerini savundu.

Bu hafta Cambridge Üniversitesi, merkeziyetsiz bir karbon kredisi pazar yeri oluşturmak için Tezos ile birlikte çalışacağını duyurdu.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version