Muhabbit

Kolombiya Merkez Bankası, Dijital Para Birimi Çalışmalarına Başladı

Dünya genelinde birçok hükümet kripto paralar ve dijital varlıklarla rekabet edebilmek için dijital para birimi çalışmalarını sürdürüyor. Kolombiya Merkez Bankası Müdürü Leonardo Villar, merkez bankası dijital para birimi çalışmaları hakkında bir duyuru paylaştı.

Cartagena’daki bir bankacılık kongresi sırasında Villar, dijital para biriminin işlevlerinin ve kolaylığının banka tarafından gözden geçirildiğini açıkladı. Açıklamada dijital para biriminin yapısı ve niteliği hakkında fazla ayrıntı verilmese de Brezilya’nın komşu ülkelerle yaptığı CBDC pilot çalışmasını yakından takip ettiklerini belirtti.

Brezilya’nın dijital para birimi, ülkedeki finansal kurumlar tarafından finansal sistemin bir parçası olarak özel bankaları koruyarak kendi stablecoinlerini ihraç etmek için teminat olarak kullanılabilecek.

Kolombiya Merkez Bankası, Olası Dijital Pezonun Amaçlarını Açıkladı

Villar, dijital para biriminin en büyük hedeflerinden birinin ülkedeki mevcut olan farklı dijital cüzdanlar ile birlikte çalışabilir hale getirmek olduğunu belirtti. Villar, şu anki cüzdan tasarımlarının verimsiz olduğunu belirtirken, kullanıcıların bu cüzdanlar ile devletle ilgili vergi gibi ödemeleri dahi yapamadığını açıkladı.

15 Ağustos 2022 haftasında Kolombiya Vergi Dairesi Başkanı (DİAN) Luis Carlos Reyes, ulusal bir dijital para biriminin çıkarılmasının izleyeceği motivasyonlardan da bahsetti. Reyes, dijital para biriminin ülkedeki işlem ve ödemeler üzerindeki kontrolü sağlamasına daha fazla yardımcı olacağını açıkladı. Reyes bu sayede ülkede %8 olarak tahmin edilen vergi kaçakçılığının da engelleneceğine inandığını belirtti.

Düzenleyiciler dijital, izlenebilir alternatiflerin kullanımını teşvik etmek için nakit kullanılarak ödenebilecek para miktarına sınırlar koymaya çalışacaklar.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version