Muhabbit

Konami Oyunlarını Korumak İçin NFT’lerini Çıkaracak

Konami’den NFT dünyasına ve metaverse dünyasına giriş belirtileri.

Konami

Contra

Konami yakın zamanda yaptığı bir açıklamada, sevilen oyunlarını korumak için NFT konusunu araştırdıklarını dile getirdi.

Son finans toplantısında bu konuyu konuşan yetkililer NFT’lere olumlu baktıklarını ve çıkarmaya devam edeceklerini açıkladı.

2021 yılında Konami bir NFT satışı yaptı. Castlevania’nın 35. yıl dönümü için şirket bir hatıra NFT’si açık arttırması düzenledi. Etkinlikten 160.000 doların üstünde para kazanıldı. Satılan NFT’ler oyun serisindeki bazı video ve oynanış üzerine yapılmış dijital sanat üzerineydi.

Konami NFT’lere olumlu bakınca akla hemen diğer oyunların da NFT satışı olur mu diye geliyor. Bu oyunlar arasında en çok dikkat çekenler ise Contra, Metal Gear Solid ve Silent Hill bulunuyor.

Oyun Dünyasında NFT’ler

Oyun dünyasında NFT’ler yeni olsa da oyuncular her zaman dijital koleksiyonları alabilmek için uğraştılar. Kimi zaman bir avatar kimi zaman bir oyun içi eşya almak için zaman harcadılar.

NFT’lerden önce dağıtılan hediye kodları da benzer işlere yarıyordu. Hediye kodları oyun içinde para veya elmas gibi ekstra özellikler ve bazen de unutmaz oyun anlarıyla alakalı eşyalar veriyordu.

Teknolojinin ilerlemesiyle hediye kodları NFT’lere dönüştü ve alınıp satılabilir hale geldi. Hatta metaverse ile birlikte sevilen bir oyun eşyasını başka bir oyunda kullanabilir hale geldik.

İlginizi Çekebilir: NFT Nedir?

Oyun Firmalarının NFT’lere Bakışı

Konami, NFT dünyasına yeni giriyor olsa da birçok oyun firması aslında çoktan giriş yaptı. Bunların arasında kendi NFT pazarını kuran Ubisoft başı çekiyor. Quartz adıyla çıkardığı NFT pazarından başlangıçta olumsuz tepkiler almış olsa da platform çok kullanılıyor.

NFT konusunda araştırma yapan oyun şirketleri arasında Sega ve Nintendo da var. İki büyük firma da NFT çalışmalarına hız verdi. Ancak NFT’leri sadece para amaçlı olmadığını dile getiriyorlar. Sega’nın CEO’su Haruki Satomi konu hakkında şu açıklamalarda bulundu;

Yaptığımız NFT projelerinin sadece kâr etmek amacıyla çıkarıldığı düşünülüyorsa, NFT projelerini sonlandırabiliriz.

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version