Muhabbit

Kore Finansal İstihbarat Birimi Kayıt Dışı Çalışan 16 Borsaya Yaptırım Uyguladı!

Güney Kore’de borsalara yaptırımlar geldi. Cezalar da yakın!

Kore Finansal İstihbarat Birimi (FIU), Güney Kore’de faaliyet gösteren kayıt dışı kripto para borsalarına karşı yaptırım uygulamaya başladığını açıkladı.

FIU yaptığı açıklamada, 16 dijital varlık servisi sağlayıcısının gerekli kayıtları yapmadan ülkede faaliyet gösterdiğini açıkladı. FIU, içerisinde KuCoin, Poloniex ve Phemex gibi büyük borsalarında bulunduğu 16 dijital varlık hizmet sağlayıcısının ülkedeki işlemlerinin kısıtlanacağını açıkladı.

Bu 16 borsanın Korece internet sayfaları düzenleyerek, Koreli tüketicileri hedef alan tanıtım etkinlikleri düzenleyerek ve kripto para alımları için kredi kartı ödeme seçenekleri sunarak yerli tüketicileri hedef alan ticari faaliyetlerde bulunduğu iddia edildi. FIU, bu faaliyetlerin hepsinin Finansal İşlemler Raporu Kanunu’na tabi olduğunu bildirdi.

FIU, kayıt dışı çalışan bu borsalara kuralları ihlal ettiğini bildirerek cezalar keseceğini belirtti. Ülkedeki kayıt dışı kuruluşlara, 5 yıl hapis cezası, 37.000 dolar civarında para cezası ve sonraki zamanlarda kayıt yaptırmak istediğinde potansiyel bir yasak gibi cezalar uygulanıyor.

Kore Finansal İstihbarat Birimi cezalardan önce yaptırım uyguladı

FIU, başlangıç olarak söz konusu borsaların internet sitelerine ülke içerisinde erişimi engellemek için Kore İletişim Komisyonu’na ve Kore İletişim Standartları Komisyonu’na bir talep sundu. Kurum ayrıca kredi kartı hizmet sağlayıcılarına da kredi kartlarıyla yapılan kripto para alımlarını tanımlamaları ve engellemeleri istedi. Ülkedeki kayıtlı borsalarla da iletişime geçen FIU, kayıt dışı borsalarla alakalı işlemleri askıya alma zorunluluğu getirdi.

Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu, 2022 Temmuz ayında yerel ve yabancı merkezli kripto para borsaların ilgili makamlara kayıt olması için son tarihi belirledi. 24 Eylül 2022 tarihine kadar kayıt yaptırmayan şirketler sonrasında kayıt dışı olarak işlem görecek ve cezai işlemlere maruz kalacak.

FIU kayıt dışı borsaları hedef alırken, FSC, Güney Kore Ulusal Meclisini göz önünde bulundurularak kripto para birimleriyle ilgili 13 farklı yasanın gözden geçirilmesinin hızlandıracağı sözünü verdi. FSC, blok zinciri geliştirme, yatırımcı koruması ve piyasa istikrarı konusunda dengeli bir yaklaşıma sahip özenli bir mevzuat üretmek için uğraştıklarını belirtti.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version