Muhabbit

Kore Merkez Bankası, CBDC Testinin İlk Aşamasının Başarıyla Tamamlandığını Açıkladı!

Güney Kore Merkez Bankası, şu anda testin ilk aşamasını herhangi bir aksilik olmadan gerçekleştirdiğini söyledi.

Kore Muhabbit

Kore Muhabbit

Pazartesi günü yayımlanan bir rapora göre; Kore Merkez Bankası, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) projesinin ilk aşamasını tamamladı.

İlginizi Çekebilir: Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) Nedir?

Rapora göre; CBDC, üretim ve transferler işlemleri dahil olmak üzere bir token’ın temel işlevlerini başarıyla gerçekleştirebiliyor. CBDC’nin test koşulları altında normal bir şekilde çalıştığının sonucuna varılmış.

Güney Kore Merkez Bankası’nın çevrim dışı ödemeler gibi diğer işlevleri ve kişisel bilgileri koruma teknolojilerini eklemeyi planladığını söyledi. Merkez Bankası’nın böyle bi karar almasının sebebi, Kore’de hack olaylarının çok fazla yaşanması olabilir.

Bunun dışında Merkez Bankası, CBDC’nin gerçek bir ortamda bu kadar etkili çalışıp çalışmayacağını doğrulamak için daha fazla deney yapılması gerektiğini açıkladı.

İkinci aşamanın 2022 Haziran ayında tamamlanması bekleniyor. İkinci aşamadan sonra projenin kapsamlı bir değerlendirmesini yapılacak. Daha sonra finansal kuruluşlarında kullanılabilirlik deneyleri yapacak.

Diğer Ülkelerde CBDC Durumu

Dünyanın dört bir yanındaki merkez bankaları, CBDC’leri araştırmaya ve geliştirmeye devam ediyor. Kripto paraları yasaklayan Çin bile CBDC konusunda çalışmalara devam ediyor. Geçtiğimiz yıl dijital para birimi eCNY için testler yapan Çin Merkez Bankası, Pekin’de düzenlenecek olan Kış Olimpiyatlarında dijital yuan’ı kullanacak.

Bununla dışında Nijerya Merkez Bankası eNaira’yı Ekim 2021’de piyasaya sürdü. Kore Bankası, en az 2020’den beri bir CBDC pilot projesi oluşturmak için çalışıyor. Temmuz 2021’de Kore Merkez Bankası, CBDC pilot platformunu oluşturmak için Güney Koreli teknoloji devi Kakao’nun bir yan kuruluşu olan Ground X ile anlaştı.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version