Muhabbit

Koreli Dev Banka Shinhan Bank CBDC Adımını Attı!

Shinhan Bank, LG CNS ile işbirliği içinde pilot bir platform oluşturdu.

Güney Kore

Kore

Güney Kore’nin en eski bankacılık kurumu olan Dev Banka Shinhan Bank, ulusal bir dijital para birimi geliştirmek için ülkenin merkez bankası ile işbirliği yapmak istiyor.

Güney Koreli haber ajansı Yonhap tarafından yayımlanan bir habere göre Shinhan Bank, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) çalışmaları için, LG Corporation’ın BT hizmetleri kolu LG CNS ile birlikte blockchain tabanlı platform geliştirdi.

Shinhan Bank ve LG CNS, oluşturulan platform ile sanal bir CBDC modeli oluşturdu. Banka, CBDC aracılarının dijital kazanılmış bir ekosistemin ayrılmaz bir parçası olacağını vurgulayarak şu açıklamayı yaptı:

“Kore Merkez Bankası bir CBDC yayınlarsa, dijital para biriminin sorunsuz dağıtımı ve kullanımı için bir aracı kurum gerekli olacaktır.”

Habere göre, Shinhan Bank’ın CBDC sistemi, bireylerin ve bağlı kuruluşların, verilen CBDC’yi ödemeler, havaleler ve döviz işlemleri için kullanmalarına izin veriyor. Platform ayrıca, CBDC ihracını, bireyler tarafından tutulan genel fonlara ve acil durum finansmanı gibi belirli amaçlara yönelik devlet fonlarına ayıracak.

Shinhan Bank, kripto para ve blok zinciri endüstrisindeki rolünü derinleştiriyor. Bilindiği üzere Ocak ayında Shinhan Bank, dijital varlık saklama hizmeti veren bir endüstri konsorsiyumu olan Korea Digital Asset Trust‘a yatırım yapmıştı. Banka ayrıca Ağustos 2019’da, Blocko için 7,5 milyon dolarlık bir finansman turuna da katılım sağlamıştı.

Kore Merkez Bankası, CBDC ile ilgili başlatmış olduğu çalışmalarda hızla ilerliyor. Banka Nisan 2020’de dijital denemelere başladıktan sonra, Şubat ayında uzun bir rapor yayımladı ve bu alanda ilerlemek için dijital para birimleriyle ilgili önemli yasal sorunların ele alınması gerektiğini de belirtti.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version