Muhabbit

Koreli Dev Banka Shinhan Bank, Kripto Para Saklama Hizmetine Yatırım Yaptı!

Shinhan Bank, yerel kripto borsası Korbit tarafından desteklenen kripto para saklama hizmetine yatırım yaptı.

Güney Kore’nin en eski bankacılık kurumu olan Dev Banka Shinhan Bank, dijital varlık saklama hizmetlerini yeni bir yatırımla hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Yerel haber ajansı Yonhap tarafından  yayımlanan bir habere göre Shinhan Bank, dijital varlık saklama hizmeti sağlayan bir endüstri konsorsiyumu olan Korea Digital Asset Trust( KDAC)’a yatırım yaptığını duyurdu. Yeni girişimin, Korbit tarafından blockchain başlangıcı Blocko ve dijital varlık araştırma şirketi Fair Square Lab. ile işbirliği içinde başlatılacağı bildirildi.

Yeni yatırımla Shinhan Bank, kendi kripto para birimi saklama işini sunmaya bir adım daha yaklaşmış oldu. Hatırlanacağı üzere Shinhan Bank, 2020 yılının Ağustos ayında başka bir büyük Güney Koreli banka olan Woori ile birlikte kripto saklama hizmeti sunmayı planladığını duyurmuştu. 

Shinhan Financial Group başkanı ve CEO’su Yong-Byung Cho, yaptığı bir açıklamada dijital varlık saklama işleminin bankanın uyum yeteneklerinden ve saklama deneyiminden yararlanacağını söyledi. Yönetici ayrıca konu ile ilgili olarak şu ifadelere yer verdi:

“Saklama hizmetlerinde rekabet gücünü güvence altına alacağız ve Özel Mali Bilgi Yasası’nın uygulanması nedeniyle hızla değişen dijital varlık pazarına proaktif olarak yanıt vereceğiz.”

Shinhan Bank’ın daha önce KDAC girişimini destekleyen şirketlere yatırım yaptığı da biliniyor. Hatta Ağustos 2019’da Shinhan Bank, Blocko için 7,5 milyon dolarlık bir finansman turuna da katılım sağlamıştı. Bunun yanında dev bankanın, blockchain hisse senedi kredisi gibi blockchain teknolojisi ile ilgili gelişmelerde yer aldığı biliniyor.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version