Muhabbit

Koreli Polisler Ödenmemiş Trafik Cezaları İçin Kripto Para Cüzdanlarına El Koyabilecek

Kore’de trafik cezası ödemeyenlerin kripto para hesaplarına el koyuluyor

Seul yakınlarındaki bir Güney Kore kasabasında polisler, trafik cezalarını ödemeyen kişilerin kripto para hesaplarına el konulmasına olanak sağlayan bir pilot proje başlattı.

JoongBoo Ilbo haber bülteninde 16 Ağustos Salı günü yayımlanan bir raporda, gecikmiş cezaların temassız bir şekilde toplamanın bir yolu olduğu belirtildi. Pilot proje için kuzeybatı Gyeonggi eyaletinde yaklaşık 275.000 kişilik bir şehir olan Gunpo, ulusal hükümet tarafından seçildi.

Kore Muhabbit

Polislerin topladığı cezalar rekor kırıyor

2022 yılı başında başlayan pilot proje genel olarak başarıya ulaşmış gibi gözüküyor. 2022 yılının ilk çeyrek raporuna göre Gunpo polisi trafik cezalarının %88’ini başarılı bir şekilde topladı. Şehir, ilk çeyrekte 668.000 dolar topladı ve yıl sonuna kadar 759.000 dolarlık trafik cezası toplayı planlıyor.

Pilot proje kapsamında şu anda sadece kişinin cezası 759 doları geçiyorsa ve kişinin banka hesaplarında hiç fon yoksa bu yönteme başvurulabiliyor.

JoongBoo Ilbo’nun yayımladığı raporda, 2022 yılının ilk çeyreğinde toplanan ceza miktarının önceki 3 senenin toplamının değerini geçtiğini açıkladı. Ancak açıklamalarda polislerin cezaların ödenmesi için hangi kripto paraların ele geçirildiği açıklanmadı.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version