Muhabbit

Koreli Ünlü Kripto YouTuber, Saldırıya Uğradı!

Koreli Ünlü Kripto YouTuber, Spunky Saldırıya Uğradı!

CoinDesk Kore’nin haberine göre, Güney Koreli ünlü bir Kripto YouTuber olan Kyu-Hoon “Spunky” Hwang, Cuma günü Güney Kore Saati ile 01:00’de evinin asansöründe kimliği belirlenemeyen 2 kişi tarafından künt bir silahla saldırıya uğradı. Bir süredir, yatırımcılardan gelen tehdit mesajları ile gündemdeydi.

Aynı zamanda Bit Gosu adında bir şirketi de olan Hwang’ın yaralarının hayatî olmadığı ancak bir süre hastanede tedavi göreceği de şirketinin bir grubu olan CoinRunners’ın yayınladığı metinle kamuoyuna sunuldu. Söz konusu metinde bunun,  canına kasti bir tehdit olduğunu, suçluların planlı programlı hareket ettikleri ciddi bir suç olduğunu ve hastaneden taburcu olduktan sonra güvenliğine odaklanacağı da geçmekteydi.

“Spunky’s Bitcoin Broadcasting” adlı YouTube kanalında kripto para birimi hakkındaki fikirlerini ve teorilerini dile getiren influencer Hwang’ın 2017 Ekim’de 59.000 abonesi varken Bit Gosu şirketini kurduğu biliniyor.  Bit Gosu, ICO’lar da dahil olarak kripto para birimi piyasalarına giriş yapmış 14 kişilik küçük bir ekipten oluşan şirket, bazı yatırımcılarına para kaybettirdikleri söylentisiyle bir süredir ölüm tehditlerine maruz kalmakta.

CoinRunners, hem ücretsiz hem de ücretli altın üyelik imkânı sunarak üyelerine bizzat Hwang tarafından kripto para birimi fiyat analizleri ve ICO yatırımları hakkında çeşitli öneriler veren bir şirkettir.

CoinRunners’ın bir temsilcisi “CoinRunners, CoinRunners Altın Üyelik ve Bitcoin YouTube kanallarının geçici olarak askıya alınacağını ve bu süre zarfında kepenkleri indirip indirmeyeceklerini düşüneceklerini söylemesine rağmen Hwang’ın Spunky’s Bitcoin Broadcasting kanalının hâlâ açık olması kafada soru işaretleri yaratan başka bir konu olmaktadır.

Son Yazılar

Exit mobile version