Muhabbit

KPMG Raporuna Göre Kripto Para Sektörüne Yatırım Artıyor!

KMPG’nin çalışmalarına göre, kripto para sektörü yatırım almaya devam ediyor!

kripto para

KPMG'nin yaptığı çalışma, kripto paraların yatırım almaya devam ettiğini gösteriyor.

Big Four şirketi KPMG’den elde ettiğimiz bilgilere göre, kripto para ve blockchain şirketlerine yapılan yatırımlar gittikçe artıyor.

Pulse of Fintech H1 2021” isimli bir çalışma, bu yılın ilk yarısı için farklı finansal yatırım faaliyetlerini gözler önüne seriyor. Ayrıca çalışma, Ocak ve Haziran ayları arasında yapılan 98 milyar $’lık yatırım anlaşmalarının da detaylarını bünyesinde barındırıyor.

Rapora göre, 2021 için en önemli fintech trendlerinden biri ise kripto para ve blockchain alanındaki yatırımların artması olmuş.

Kripto Para Sektörü Geçtiğimiz Seneye Göre Daha Fazla Yatırım Alıyor!

2021’in ilk altı ayında risk ve özel sermayeler ile blockchain ve kripto para sektörlerindeki birleşmeler, toplamda 548 faaliyeti temsil etmekte. Bununla birlikte yılın ilk yarısındaki yatırımların toplam değeri 8.7 milyar $ olarak kayıtlara geçmiş durumda. Bu rakam, geçtiğimiz senenin 4.3 milyar $’lık yatırımlarını ikiye katlamış durumda. 2018 yılından bu yana ise, Bitcoin yatırımcıları neredeyse 3 katına kadar çıkmış.

BlockFi, Paxos, Blockchain.com ve Bitso dahil olmak üzere 100 milyon $’dan fazla fon toplayan bazı şirketler, bu alandaki hacmin büyümesine ciddi anlamda ön ayak oldu.

KPMG Global Fintech eş başkanı Anton Ruddenklau konu hakkında şu açıklamaları yaptı:

Kripto para birimleri ve blockchain sektörü, global anlamda popüler hale geldi.

Ayrıca Ruddenklau, sözlerine şu şekilde devam etti:

Şu anda, Çin’de yürütülen CBDC projesi, Facebook’un Diem projesi… Yani sektörde birçok yeni girişim ve proje var. Dijital para birimleri ve sanal varlıklar, ciddi bir tartışma konusudur. Yılın geri kalanında da kripto para birimleri, yatırımcılar için cazip bir konu olacaktır.

KPMG’nin bu çalışması, yatırımdaki büyümenin sebebi olarak yatırımcı farkındalığına işaret etmekte. KMPG’ye göre yatırımcılar, sadece kripto paralara değil, aynı zamanda sektörün getirdiği bazı yeniliklere de odaklanmış durumda.

KPMH’nin hazırladığı raporda, kripto para birimlerinin ve blockchain teknolojisinin hızlı bir şekilde olgunlaşmaya devam edeceği söyleniyor. Bunun yanı sıra iki sektör arasında yaşanacak olan ayrımın da hızlanacağı söylenmekte.

Rapor, yılın geri kalan aylarında düzenleyici kurumların sektöre daha fazla odak göstereceğini iddia etmekte. Bildiğiniz gibi çoğu ülke, kripto para mevzuatları hakkında çalışmalara başlamış durumda. Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülke, kripto paraları bir varlık sınıfı olarak kabul etmeye hazırlanıyor gibi görünüyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version