Muhabbit

Kraken, Japonya’da Kripto Para Ticaretini Yeniden Başlattı

Kraken yeniden Japonya’da.

Sektörün önde gelen kripto para borsalarından biri olan Kraken, Japonya’da bir kez daha kripto para birimi alım satım hizmetleri ve hesap finansmanı başlattı.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli dijital döviz borsası, 22 Ekim 2020’de yayınlanan bir blog gönderisinde, Japonya’da yaşayanlar için kripto para birimi ticaretini yeniden açacağını duyurdu.

Resmi blog gönderisine göre Kraken, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Litecoin (LTC) ve Bitcoin Cash (BCH) dahil olmak üzere beş büyük kripto para birimi için spot ticaret açtı. Japonya yatırımcılar, Kraken’in platformunda hem “kripto-kripto” hem de “Yen (JPY)-kripto” ticaret çiftlerine erişebilecekler. Kripto borsası blog gönderisinde, kullanıcıların SBI Sumishin Net Bank aracılığıyla yurtiçi JPY ile para yatırma ve çekme işlemlerini gerçekleştirebilecekleri de belirtildi.

Kraken, kripto para birimi alım satım hizmetlerini 2014 yılında Japonya’da sunmaya başladı. Ancak, dört yıl sonra, artan operasyonel maliyetler nedeniyle oradaki operasyonlarını durdurmak zorunda kaldı. O sırada Kraken, CoinMarketCap tarafından 24 saatlik işlem hacmi açısından 10. sırada yer alıyordu.

Geçen ay, kripto para borsası, 8 Eylül’de kaydını tamamladığında ve yakında Japonya’da kripto para birimi alım satım hizmetlerini geri yükleyeceğini duyurduğunda, Ödeme Hizmetleri Yasası kapsamında bir Kripto Varlık Değişimi Hizmet Sağlayıcısı olarak lisanslı bir borsa haline geldi. Ayrıca, Japonya’daki kullanıcıların hesaplarını 18 Eylül’den itibaren oluşturmaya başlayabileceklerini açıklamıştı. 

Kraken Operasyon Direktörü David Ripley yaptığı bir açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Japon piyasa katılımcılarına benzersiz müşteri hizmeti ve en güvenli kripto para birimi ticareti sunabildiğimiz için bir kez daha heyecanlıyız.”

Kraken’in ayrıca önümüzdeki aylarda mevcut hizmetleri ve kripto varlıklarının sayısını artırmayı planladığı bildirildi. Borsaya göre Japonya, iki milyondan fazla aktif kripto ticaret hesabıyla dünyanın en büyük kripto para piyasalarından biridir.

Daha Fazla Borsa Haberleri İçin: Borsa Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version